Για τρίτη διαδοχική χρονιά... το Gran Fondo Apollo – Aphrodite

Για τρίτη διαδοχική χρονιά... το Gran Fondo Apollo – Aphrodite

Για τρίτη συνεχή χρονιά διεξάγεται την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου ο διεθνής ποδηλατικός αγώνας Gran Fondo Apollo – Aphrodite με εκκίνηση στις 08:30 από το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού και τερματισμό στο αρχαίο Κούριο. Οι απονομές θα γίνουν στις 16:00 και πάλι στην επίχωση (στο ύψος του Caffè Nero). Ο αγώνας εντάσσεται στο καλεντάρι του Gran Fondo World Tour και συνδιοργανώνεται από την Activate Cyprus και το Δήμο Λεμεσού. Είναι ο δεύτερος αγώνας τύπου Gran Fondo στην Κύπρο μετά το Skoda Cyprus Gran Fondo που παραδοσιακά διεξάγεται την Άνοιξη.

Γίνε τώρα συνδρομητής σε ένα από τα αθλητικά πακέτα της Cablenet, για να απολαμβάνεις όλη τη δράση

Η διαδρομή 89 ασφάλτινα χιλιόμετρα με το χρονομετρημένο κομμάτι να ξεκινά στο 13ο χιλιόμετρο στο Κολόσσι. Η συνολική ανάβαση είναι 1.380μ. Η διαδρομή από τη Λεμεσό κινείται προς Κολόσσι, φτάνει έως το Πισσούρι και απ’ εκεί ανηφορίζει για Αλέκτορα, Άγιο Θωμά, Ανώγυρα και Πάχνα πριν κατηφορίσει προς Αυδήμου για το τελικό κομμάτι και τον τερματισμό στο αρχαίο Κούριο.

Στη γραμμή εκκίνησης θα βρεθούν 77 ποδηλάτες όλων των ηλικιών, από την Κύπρο και άλλες χώρες.

Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους είναι και ο περσινός νικητής Bogdan Zabelinskiy ενώ τον περασμένο Απρίλιο είχε κερδίσει και το Skoda Cyprus Gran Fondo, ενώ ήταν δεύτερος στην ανάβαση «0-2000» τον Ιούνιο.

Τη διοργάνωση στηρίζουν το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Cyclo Shop και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας.