Μαζική συμμετοχή των Ομοσπονδιών στο πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο του ΚΟΑ

Close
Μαζική συμμετοχή των Ομοσπονδιών στο πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο του ΚΟΑ

Με τη μαζική συμμετοχή των αθλητικών ομοσπονδιών και μεγάλη επιτυχία διεξήχθη αυτή την Πέμπτη 19 Μαΐου το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού με τίτλο «Τα 8 βήματα εφαρμογής του οδηγού ευημερίας για την προστασία όλων των συμμετεχόντων στον αθλητισμό». 

Γίνε τώρα συνδρομητής σε ένα από τα αθλητικά πακέτα της Cablenet, για να απολαμβάνεις όλη τη δράση

Το σεμινάριο που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΚΟΕ διεξήχθη στο πλαίσιο της τροποποίησης του περί ΚΟΑ νόμου και της Εθνικής Στρατηγικής του Κράτους, ούτως ώστε να προληφθούν και να εξαλειφθούν φαινόμενα εκφοβιστικών συμπεριφορών και πράξεων κακοποίησης ή παρενόχλησης σε βάρος αθλητών και αθλητριών. Είναι το πρώτο από μία σειρά σεμιναρίων προς τις Ομοσπονδίες και άλλους φορείς του αθλητισμού και αποτελεί μέρος των σχετικών δράσεων του ΚΟΑ.

Χαιρετισμό απηύθυνε στην έναρξη του σεμιναρίου το μέλος του Δ.Σ. ΚΟΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ισότητα των Φύλων στον Αθλητισμό» Κάλλη Χατζηιωσήφ: «Η ασφάλεια και ευημερία των αθλητών και αθλητριών  αποτελεί ύψιστη σημασία για κάθε προοδευτικό κράτος. Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει δυστυχώς μάρτυρες καταγγελιών για διάφορες μορφές βίας, παρενόχλησης και σεξουαλικής κακοποίησης. Ως Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού δεν μένουμε εκεί. Δεν εκφράζουμε απλά τη λύπη μας για ένα φαινόμενο που αμαυρώνει τον αθλητισμό διεθνώς. Δεν περιμένουμε το φαινόμενο αυτό να αποτελέσει θλιβερή επικαιρότητα και στο νησί μας για να δράσουμε. Δρούμε ήδη! Η καλύτερη θεραπεία πάντα είναι η πρόληψη». 

Η Δρ. Μαρία Παπαευσταθίου (Λειτουργός Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Μέλος Επιτροπής «Ισότητα των Φύλων στον Αθλητισμό» του ΚΟΑ και Συγγραφέας Οδηγού Ευημερίας και Προστασίας) παρουσίασε τον οδηγό ευημερίας προς τις Ομοσπονδίες, ενώ τον συντονισμό του σεμιναρίου ανέλαβαν ο Δρ. Αντώνης Αλεξόπουλος και η Στέφανη Γουήλερ. 

Στο πλαίσιο της τροποποίησης της νομοθεσίας του ΚΟΑ προκύπτει μεταξύ άλλων ότι η κάθε Ομοσπονδία θα πρέπει να καθορίσει το αρμόδιο άτομο για τη διαχείριση περιστατικών οποιασδήποτε μορφής βίας ή/και σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών.