Μιχαηλίδης/"Εκ των ων ουκ άνευ η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων"

Close
Μιχαηλίδης/"Εκ των ων ουκ άνευ η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων"

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 είναι εκ των ων ουκ άνευ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
 
Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και τη θέση υπέρ της αναβολής των Αγώνων της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε τη σαφή θέση πως οι Ολυμπιακοί του Τόκιο που είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου, πρέπει να αναβληθούν.
 
«Θεωρούμε ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και είμαστε βέβαιοι ότι η ΔΟΕ θα πάρει τη σωστή απόφαση», είπε ο κ. Μιχαηλίδης στο ΚΥΠΕ.
 
Όπως ανέφερε, ήδη κάποιες εθνικές Επιτροπές έχουν δηλώσει πως δεν θα στείλουν τους αθλητές τους στους Αγώνες, και σημείωσε πως είναι άδικο τόσο για τους αθλητές που έχουν ήδη εξασφαλίσει πρόκριση στους Ολυμπιακούς όσο και για αυτούς που ακόμα διεκδικούν. Σημείωσε, πως πλέον σε κάποιες χώρες έχουν εφαρμοστεί περιοριστικά μέτρα τα οποία δεν γνωρίζουμε πότε θα αρθούν και οι αθλητές δεν μπορούν να προπονηθούν, κάτι που καθιστά άδικη την κανονική διεξαγωγή των Αγώνων.
 
Η μόνη λύση, όπως είπε, είναι η αναβολή των αγώνων για ένα ή δύο χρόνια και έδωσε το παράδειγμα που ακολούθησε η UEFA με την αναβολή για ένα χρόνο του EURO 2020.
 
Στο μεταξύ, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως σήμερα θα πραγματοποιήσει συνεδρία του ΔΣ του Οργανισμού μέσω τηλεδιάσκεψης, έτσι ώστε να συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία του ΚΟΑ και μην μείνουν πολλά θέματα και προβλήματα πίσω.