Το Σαββατοκύριακο 28/2 – 1/3 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας (Beach Sprints), στην παραλία Μαλίντι της Παρεκκλησιάς, στην επαρχία Λεμεσού.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 52 αθλητές και αθλήτριες από σωματεία και ομίλους της Κύπρου, επιβεβαιώνοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την παράκτια κωπηλασία στη χώρα μας. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές, συμβάλλοντας στην ομαλή, ασφαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή των αγώνων.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στην ομοσπονδιακή προπονήτρια παράκτιας κωπηλασίας Μαρία Χατζηηλία του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού την συμβολή της. Υπό την καθοδήγησή της, πραγματοποιήθηκαν τόσο οι προπονήσεις όσο και μεγάλο μέρος της οργανωτικής προετοιμασίας και του στησίματος των αγώνων.
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας ευχαριστεί θερμά την ALLWYN για τη διαχρονική της στήριξη, τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού για την πολύτιμη παραχώρηση του εξοπλισμού, το Κοινοτικό Συμβούλιο Παρεκκλησιάς, το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού για την ένταξη των αγώνων στα «Λεμέσια». Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στη St. Raphael Marina, σε όλα τα σωματεία, τους προπονητές και τους εθελοντές, η συμβολή των οποίων υπήρξε καθοριστική για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Η επιτυχία του 1ου Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας αποτελεί σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην Κύπρο και θέτει τις βάσεις για ακόμη πιο δυναμικές και ποιοτικές διοργανώσεις στο μέλλον.
Διακρίσεις Σωματείων:
Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού (ΝΟΛ): 4 χρυσά, 2 αργυρά, 4 χάλκινα
Νηρεύς: 2 χρυσά, 4 αργυρά, 2 χάλκινα
ΚΚΛ: 2 χρυσά, 2 αργυρά, 1 χάλκινο
ΝΟΑ: 1 χρυσό, 1 αργυρό, 2 χάλκινα

