Την ήττα στα πέναλτι δέχθηκε στην πρεμιέρα της στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023», η Εθνική Γυναικών του Μπιτς Χάντμπολ.
Η Εθνική, αν και είχε πολύ καλή απόδοση, ηττήθηκε από την Ιταλία στη διαδικασία των πέναλτι με 7-4.
Στα δύο δεκάλεπτα του αγώνα, οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες έχοντας κερδίσει από ένα.
Το πρώτο σετ κέρδισαν τα κορίτσια της Ιταλίας με 24-18, ενώ το δεύτερο κέρδισαν οι Κύπριες χειροσφαιρίστριες με 24-20.
Συνεπώς, ο αγώνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι όπου οι Ιταλίδες, πιο ψύχραιμες, επικράτησαν με συνολικό σκορ 7-4.
H ΚΟΕ ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους χορηγούς της, και συγκεκριμένα τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και την Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.
Του Θωμά Κεττένη (ΚΥΠΕ)