"Σάρωσε" στο Τζούντο η Κύπρος!

"Σάρωσε" στο Τζούντο η Κύπρος!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Το τζούντο σάρωσε κυριολεκτικά τα μετάλλια στη χθεσινή πρεμιέρα κατακτώντας επτά χρυσά, ένα αργυρό και έξι χάλκινα μετάλλια. Αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το άθλημα στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, αφού το προηγούμενο και πάλι στη Μάλτα το 2003 η Κύπρος είχε κερδίσει πέντε Χρύσα. 

Ασφαλώς είναι ένας αριθμός που αφήνει ικανοποιημένος του ανθρώπους του αθλήματος και γενικότερα ολόκληρη την αποστολή που βρίσκεται στη Μάλτα.

Παράλληλα αποδεικνύει ότι τα βήματα προόδου του αθλήματος τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλα ενώ το αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έπονται ακόμα καλύτερες ημέρες.

Την αρχή έκανε ο Πέτρος Χριστοδούλου στη κατηγορία των 60kg. Ο νεαρός τζουντόκα  που πρόσφατα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Γκραν πρι της Αυστρίας, χθες έκανε ουσιαστικά συντήρηση δυνάμεων και κέρδισε πανεύκολα τη θέση στο πιο ψηλό βάθρο αποδεικνύοντας ότι πλέον ότι είναι για μεγάλα πράγματα.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες και ο πρωταθλητής μας Γιώργος Μπαλαρτασβίλι έκανε το καθήκον του κερδίζοντας το χρυσό στην κατηγορία των 66 kg, πιστοποιώντας την αγωνιστική του σταθερότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κέρδισε το χρυσό στους πρόσφατους κοινοπολιτειακούς αγώνες. 

Την πρώτη θέση στη κατηγορία των +100kg κατέκτησε και ο 18χρονος Γιάννης Αντωνίου που πέρσι κέρδισε το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ Νέων, δίνοντας συνέχεια στην ανοδική του πορεία. 
Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, όπως αναμενόταν, ανέβηκε και η Σοφία Ασβεστά στη κατηγορία των 52Kg που μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά έκαμψε τελικά την αντίσταση της Αλάγια από το Μονακό. Να υπενθυμίσουμε ότι η Σοφία είχε κερδίσει χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό U21 και U23. 

Χρυσό και από τον Κυπριανό Ανδρέου στα 73Kg. Ο 21 ετών τζουντόκα μέτρα ήδη αρκετές διακρίσεις στο εξωτερικό. 
Στο πιο ψηλό σκαλί ανέβηκε και ο Άριστος Μιχαήλ στην κατηγορία των - 90Kg με τον 25χρονο πρωταθλητή μας να μετρά και αυτός αρκετές διακρίσεις στο εξωτερικό. 

Τελευταίος αλλά όχι έσχατος, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Γιώργος Κρουσανιωτάκης στην κατηγορία των 100Kg, συμπληρώνοντας τον εκπληκτικό αριθμό των επτά χρυσών. Ο 24χρονος πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό στο Open Αφρικής. 

Αξιοσημείωτο της χθεσινής ημέρας το γεγονός ότι κανένας αθλητής μας δεν έχασε στους αγώνες κατατάξεις. Είτε ήταν για τη πρώτη θέση είτε για την 3η θέση. 

Ο πίνακας μεταλλίων

ΧΡΥΣΟ
Πέτρος Χριστοδουλίδης 60Kg
Γιάννης Αντωνίου +100Kg
Γιώργος Μπαλαρτασβίλι 66Kg
Σοφία Ασβεστά 52Kg
Κυπριανός Ανδρέου 73Kg
Άριστος Μιχαήλ - 90Kg
Γιώργος Κρουσανιωτάκης 

ΑΡΓΥΡΑ
Βερόνικα Καλαϊτζίδου 48Kg

ΧΑΛΚΙΝΑ
Κυπριανού Μαρία 48K
Αδαμαντία Χριστοδουλίδη 52Kg
Σιάκος Παναγιώτης 73Kg
Δημητρίου Ντιάνα 63 Kg
Κεσόφ Πέτρος 81 Kg
Οδυσσέας Γιωργάκης 81Kg

ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)