Οι επίμαχες της 5ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή Τσίκινη

Οι επίμαχες της 5ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή Τσίκινη

Ο Ηρακλής Τσίκινης ανέλυσε ζωντανά στο Super Monday το βράδυ της Δευτέρας, τις επίμαχες φάσεις που προέκυψαν από την 5η αγωνιστική.

ΦΑΣΗ 1 / 1o γκολ Ομόνοιας-οφσάιντ; (40:30)- Λόγω προβλήματος με τα ριπλέι, ο Ηρακλής Τσίκινης απέστειλε γραπτώς το σχόλιό του μετά το τέλος της εκπομπής: "Μια πολύ οριακή φάση, ίσως να είναι εκτεθειμένος ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, ίσως και όχι".

ΦΑΣΗ 2 / Ζητάει πέναλτι η Ομόνοια-Οφσάιντ από VAR (46:10)- "Ήταν εκτεθειμένος ο ποδοσφαιριστής, ορθά καταγράφηκε το οφσάιντ. Όσο για το πέναλτι, νομίζω ότι ο αμυντικός παίζει τη μπάλα. Και να είχαμε συνέχιση της φάσης, μάλλον δεν υπήρχε πέναλτι".

ΦΑΣΗ 3 / Σωστή η πρώτη κίτρινη στον Αντενόν; (63:00) και σωστή η αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα; (89:20)- "Στην πρώτη φάση θεωρώ ότι είναι λίγο αυστηρή γιατί το χέρι δεν πήγε στο πρόσωπο. Η δεύτερη είναι πολύ σωστή".

ΦΑΣΗ 4 / Ζήτησε πέναλτι με Σεμέδο η Πάφος (21:00)- "Παίρνει μπάλα ο αμυντικός, ο παίκτης πέφτει σχεδόν μόνος του. Δεν υπάρχει κάτι, σωστός ο διαιτητής".

ΦΑΣΗ 5 / Ζήτησε πέναλτι ο Μαυρίας (31:00)- "Ο αμυντικός κάνει μια προβολή και δεν ξέρω αν τον έχει βρει, δεν βοηθά το πλάνο. Τείνω να πω ότι δεν υπάρχει κάτι αλλά είναι μια δύσκολη φάση. Δεν είμαι 100% σίγουρος, την αναλύουμε από τα πλάνα που έχουμε. Να πούμε ότι το πόδι του αμυντικού πάει στο γρασίδι, πάω με τον διαιτητή...".

ΦΑΣΗ 6 / Γκολ Πάφου υπήρχε οφσάιντ; "Ο παίκτης είναι καλυμμένος, σωστά μέτρησε το γκολ".

ΦΑΣΗ 7 / Γκολ Απόλλων ήταν κόρνερ; Έκανε φάουλ ο σκόρερ; "Λάθος εκτίμηση πιστεύω από τον διαιτητή, δεν υπήρχε κόρνερ. Απ' εκεί και πέρα σωστά μέτρησε το γκολ, δεν υπάρχει φάουλ, έγινε προβολή στη μπάλα".

ΦΑΣΗ 8 / Άκυρο γκολ Ανόρθωσης (36:10) - "Υπάρχει εκτεθειμένος παίκτης, σωστά δεν μετράει το γκολ".

ΦΑΣΗ 9 / Πέναλτι για ΑΕΚ (42:50) - "Ο αμυντικός πήγε πολύ άτσαλα και βρήκε τα πόδια του επιθετικού, είναι παράβαση".

ΦΑΣΗ 10 / Πέναλτι για ΑΕΛ-οφσάιντ (22:50) - "Ο αμυντικός βρίσκει ψηλά με το πόδι του, καθαρή η παράβαση αλλά πριν γίνει η παράβαση θα δούμε στις γραμμές ότι ήταν πολύ οριακό αν ήταν οφσάιντ. Το είπαμε πολλές φορές ότι παίζει ρόλο το πότε θα σταματηθεί το frame. Μια φάση πάρα πολύ οριακή, ακόμα και για το VAR είναι πολύ δύσκολο".

ΦΑΣΗ 11 / Υπήρχε πέναλτι για την ΑΕΛ; (90:40) - "Είναι πάρα πολύ κοντινή η απόσταση, ο αμυντικός είναι γυρισμένος πλάτη στον τερματοφύλακα και το χέρι του δεν είναι σε έκταση, είναι φυσιολογική η θέση γιατί πηδάει ο αμυντικός για την κεφαλιά. Δεν υπάρχει παράβαση, το είπαμε πολλές φορές ότι δεν είναι όλα τα χέρια πέναλτι".

ΦΑΣΗ 12 /44:00 Πέναλτι για την Καρμιώτισσα - "Ο αμυντικός χτυπάει το πόδι του επιθετικού απρόσεκτα. Ο κανονισμός δεν μιλάει για πρόθεση, σωστά δόθηκε το πέναλτι".

ΦΑΣΗ 13 /78:00 Σωστά μέτρησε το γκολ της ΕΝΠ μέσω παρέμβασης VAR; "Πάρα πολύ οριακή φάση, για μένα. Το σώμα γέρνει μπροστά, το μόνο που ίσως να καλύπτει είναι το πόδι του αμυντικού που πατάει στη γραμμή" (Aυτο είναι το τελικό σχόλιο του όταν είδε ξανά τη φάση με τις γραμμές που τραβήχτηκαν).

ΦΑΣΗ 14 /80:00 Υπήρχε πέναλτι για την Καρμιώτισσα; Άκυρο μέσω Onfield Review "Δόθηκε ένα πέναλτι που δεν υπάρχει, σωστά παρενέβη το ΒΑΡ".

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

Την εκπομπή οδηγεί με ασφάλεια η BMW, μέλος του Ομίλου Πηλακούτα

τρητρητρηρτη