Το 2018 πρόβλημα καρδιάς, τώρα επιστρέφει! Ο Ανδρέας Φραγκέσκου στο Kerkida

Το 2018 πρόβλημα καρδιάς, τώρα επιστρέφει! Ο Ανδρέας Φραγκέσκου στο Kerkida

Τον Οκτώβριο του 2018 ο Ανδρέας Φραγκέσκου διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πρόωρα το ποδόσφαιρο. Σήμερα, δύο χρόνια περίπου μετά, ο Ανδρέας είναι εντελώς υγιής και πανέτοιμος να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους!

Ο Φραγκέσκου εξιστορεί μέσα από την ιστοσελίδα μας τα όσα έζησε τα τελευταία δύο χρόνια και στέλνει το δικό του μήνυμα μέσα από την περιπέτεια που βίωσε...

“Τον Οκτώβριο του 2018 διαγνώστηκα με “διατατική μυοκαρδιοπάθεια”. Είναι μια πάθηση κατά την οποία η καρδιά σου λειτουργεί μειωμένα. Ο αδελφός μου ο Παναγιώτης είχε διαγνωστεί με το ίδιο πρόβλημα. Μέσα σε μια στιγμή αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε το ποδόσφαιρο. Δύο χρόνια μετά είμαι εντελώς υγιής. Το πρόβλημα υποχώρησε και είμαι καλά. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια πέρασα από πολλά ιατρικά τεστ. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο γενετικός έλεγχος στον οποίο είχα υποβληθεί. Ο έλεγχος αυτός δεν εντόπισε το συγκεκριμένο γονίδιο που είχε ο αδελφός μου ο Παναγιώτης, ο οποίος συνεχίζει να έχει το θέμα με την καρδιά του… Πήγα στην Ισπανία, στην Κύπρο με παρακολουθούσε στενά ο προσωπικός μου γιατρός και σήμερα είμαι καλά”.

Θα σε δούμε στα γήπεδα ξανά;

“Ναι επιστρέφω! Πριν από περίπου ενάμιση μήνα ξεκίνησα προπονήσεις με την ΠΑΕΕΚ. Είμαι εγγεγραμμένος στο ρόστερ της ομάδας. Χθες έβγαλα και δελτίο υγείας. Είμαι καλά. Συμμετέχω κανονικά στις προπονήσεις και είμαι έτοιμος. Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας ελπίζω να επιστρέψω και επίσημα στους αγωνιστικούς χώρους”.

Τι μήνυμα θα ήθελες να περάσεις μέσα από αυτή την περιπέτεια που έζησες;

“Όλο αυτό που έζησα μου έκανε καλό για να μάθω να εκτιμώ τα όσα έχω. Παίζουμε ποδόσφαιρο και πρέπει να το απολαμβάνουμε γιατί δεν διαρκεί για πάντα. Πάντα θυμάμαι από όταν ήμασταν μικροί μας έλεγαν να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε, το συνειδητοποίησα πριν δύο χρόνια εγώ, όταν ξαφνικά μου είπαν ότι δεν θα ξαναπαίξω μπάλα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία μας".

Φυτούλα Μωυσέως