Δύσκολα έκαμψε την αντίσταση της Φέγενορντ η Λάτσιο στο Ολύμπικο της Ρώμης, αφού χρειάστηκε το γκολ του Ιμόμπιλε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για να επικρατήσει με 1-0.
Νίκη πολύ μεγάλη σημασίας πανηγύρισε και η Λάτσιο, επικρατώντας 1-0 στο ντέρμπι με τη Φέγενορντ στο «Ολίμπικο» της Ρώμης! Χρυσός σκόρερ για τους Ιταλούς ο Ιμόμπιλε, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45'+1'). Αυτό ήταν το γκολ νούμερο 200 για τον πολύπειρο επιθετικό με τη φανέλα της Λάτσιο.
Η Φέγενορντ ήταν πιο επιθετική από τους γηπεδούχους και θα μπορούσε να έχει σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ, αλλά βρήκε απέναντί της έναν εξαιρετικό Προβεντέλ, ο οποίος είχε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που του έβαζαν οι πρωταθλητές Ολλανδίας.