Τότεναμ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας έμειναν στο 1-1 στο Λονδίνο και πλέον η πρόκριση στους 16 του Champions League θα κριθεί την έκτη και τελευταία αγωνιστική.
Οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 22ο λεπτό με τον Έντουαρντς, ένα παιδί των Ακαδημιών της Τότεναμ να σκοράρει στο Λονδίνο με σουτ που αιφνιδίασε τον Γιορίς.
Στο δεύτερο μέρος η Τότεναμ πίεσε και έχασε μεγάλες ευκαιρίες, όπως το ίδιο συνέβη και με την Σπόρτινγκ που θα μπορούσε σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις να κάνει το 0-2. Κι αφού δεν το έκανε, το πλήρωσε.
Δέκα λεπτά πριν τα 90′, ο Αδάν έκανε λανθασμένη έξοδο και ο Μπεντανκούρ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Πέρισιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Στα λεπτά που ακολούθησαν, τόσο οι Άγγλοι, όσο και οι Πορτογάλοι είχαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, με τον Χάρι Κέιν να πετυχαίνει δεύτερο γκολ στο 96ο λεπτό με σουτ μέσα από την περιοχή για το 2-1 που χάριζε την πρόκριση στους 16 του Champions League στην ομάδα του, όμως στο 98′ το γκολ ακυρώθηκε ως off side σε μια πολύ οριακή φάση.
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Τότεναμ έχει 8 βαθμούς, ακολουθεί με 7 η Σπόρτινγκ με την Άιντραχτ και στην τελευταία θέση η Μαρσέιγ με 6.
Έτσι, όλα τα εισιτήρια είναι ανοικτά και θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική με τους Πορτογάλους να υποδέχονται τους Γερμανούς και τους Γάλλους τους Άγγλους.
Οι συνθέσεις:
Τότεναμ: Γιορίς, Ντόχερτι (71′ Χιλ), Πέρισιτς, Ντέιβις (81′ Λενγκλε), Ντάιερ, Ρομέρο, Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Λούκας Μόουρα (81′ Έμερσον), Σον Κέιν
Σπόρτινγκ Λ.: Αδάν, Ματέους Ρέις, Κόατες, Ινάσιο, Πόρο, Νούνο Σάντος (61′ Ναζίνιο), Ουγκάρτε, Μορίτα (61′ Φερνάντες), Παουλίνιο (75′ Σεντ Χούστε), Τρινκάο (71′ Αρτούρ Γκόμες), Έντουαρντς (71′ Φαταβού)
Μπάσιμο πρόκρισης η Άιντραχτ
Μπάσιμο πρόκρισης στους «16» έκανε η Άιντραχτ που χωρίς να είναι ανώτερη από τη Μαρσέιγ επικράτησε με 2-1 στη Φρανκφούρτη των Μασσαλών.
Η Άιντραχτ μπήκε με τεράστια ορμή στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς. Μόλις στο 3' η ομάδα της Φρανκφούρτης πήρε το προβάδισμα με γκολ του Καμάντα. Η Μαρσέιγ δεν τα έχασε και έβγαλε αντίδραση φθάνοντας στην ισοφάριση με γκολάρα του Γκεντουζί στο 23'. Οι Γερμανοί, όμως, είναι Γερμανοί και μία φάση τους αρκεί για να βρουν γκολ και έτσι συνέβη στο 27' με τον Κόλο Μουανί να κάνει το 2-1.
Το 2-1 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου με την εικόνα, ωστόσο, του ματς να δείχνει πως η Μαρσέιγ δικαιούταν κάτι περισσότερο σ' αυτό το πρώτο 45λεπτο.
Στο β' μέρος η Μαρσέιγ κυριάρχησε. Έλεγξε τον ρυθμό, είχε την κατοχή και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Απείλησε στο 59' με τον Αλέξις Σάντσες να βλέπει τον Τραπ να τον νικά και το 2-1 να παραμένει. Με τους Μασσαλούς να απειλούν εκ νέου στο 78' με το σουτ του Ταβάρες να περνά μόλις άουτ. Το 2-1 παρέμενε και έμελλε να μην αλλάξει με την Άιντραχτ να παίρνει σπουδαία νίκη.