Η Άρσεναλ μπορεί να έμεινε πίσω στο σκόρ στο πρώτο λεπτό κόντρα στην Μπόρνμουθ και ανέτρεψε το παιχνίδι στο 97' με το γκολ του Νέλσον, αλλά ένα παρόμοιο σενάριο είχε ζήσει και το 2007.
Η Άρσεναλ κατάφερε να ολοκληρώσει μία ιστορική ανατροπή κόντρα στην Μπόρνμουθ, με το νικητήριο γκολ του Νέλσον στο 97΄ παραμένοντας στο +5 από τη Σίτι. Ιστορική, δεν είναι μόνο για το ότι αυτή η νίκη μπορεί να είναι καθοριστική για τη μάχη του τίτλου, αλλά και γιατί υπάρχει ένα ξεχωριστό γεγονός, στο οποίο πρωταγωνίστρια είναι πάλι η Άρσεναλ.
Το σενάριο μία ομάδα να μείνει πίσω στο σκορ στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και να ανατρέψει την κατάσταση με γκολ στο 90΄, έχει συμβεί άλλη μία φορά και συγκεκριμένα το 2007.
Τότε πρωταγωνίστρα ήταν πάλι η Άρσεναλ και υποδεχόταν την Φούλαμ. Ενώ είχε μείνει πίσω στο σκορ στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης μετά από λάθος του Λέμαν, εν τέλει κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα με πέναλτι του Φαν Πέρσι και το «buzzer beater» του Χλεμπ στο 90'.