Δημοσίευμα για Μεντί: "Κλείδωνε τα δωμάτια και ήθελε σεξ από κάθε γυναίκα που πήγαινε στην έπαυλή του"

Δημοσίευμα για Μεντί: "Κλείδωνε τα δωμάτια και ήθελε σεξ από κάθε γυναίκα που πήγαινε στην έπαυλή του"

«Αφαιρούσε τα κινητά τηλέφωνα και κλείδωνε τα φερόμενα θύματά του σε δωμάτια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας για τον Μπεντζαμίν Μεντί, στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις κατηγορίες οκτώ βιασμών που βαραίνουν τον Γάλλο ποδοσφαιριστή.

Η δίκη του Μπεντζαμίν Μεντί άρχισε την περασμένη Τετάρτη και το πρωί της Δευτέρας συνεχίστηκε με την καθοριστική αγόρευση του εισαγγελέα, ο οποίος αποκάλυψε με λεπτομέρειες τις καταγγελίες των φερόμενων θυμάτων του Γάλλου διεθνούς και του συνεργού του, Λουίς Σαχά Ματουρί.

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος βρίσκεται σε αναστολή από κάθε δραστηριότητα με τους Πολίτες, κατηγορείται για οκτώ βιασμούς, μία απόπειρα βιασμού και μία σεξουαλική επίθεση σε επτά διαφορετικές γυναίκες, οι οποίες σύμφωνα με την αγόρευση του εισαγγελέα Τίμοθι Κρέι, ισχυρίζονται μεταξύ άλλων πως τις κλείδωναν σε δωμάτια στην έπαυλή του στο Τσέσαϊρ και τους αφαιρούσαν τα κινητά, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη ψυχολογική τους κατάσταση και για να επιδοθούν σε σεξουαλικές πράξεις. Ιδιαίτερη σημασία αποδόθηκε στην τοποθεσία της βίλας στην απομονωμένη γειτονιά του Πρέστμπουρι, αλλά και στον ρόλο του Λουίς Σαχά, ο οποίος είχε επιληφθεί της ευθύνης να βρίσκει νεαρές κοπέλες για τον Μεντί.

«Οι κατηγορίες δείχνουν ότι ένα από τα καθήκοντα του κύριου Σαχά ήταν να βρίσκει νεαρές γυναίκες για τον Μεντί και να δημιουργεί τις συνθήκες ώστε οι γυναίκες αυτές να πέσουν θύματα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης. Οι δυο τους είχαν πείσει τους εαυτούς τους ότι η συναίνεση των γυναικών που έφερναν σπίτι τους σε σεξουαλικές πράξεις απλά δεν είχε σημασία», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελία κατά τη διάρκεια της δίκης στο δικαστήριο του Τσέστερ, με το δίδυμο των κατηγορουμένων από την πλευρά του να δηλώνουν πως υπήρχε συναίνεση από πλευράς των θυμάτων.

Την Τρίτη (16/8) αναμένεται να σημειωθεί άλλη μια υψηλής σημασίας αγόρευση, αυτή της δικηγόρου του Μεντί, Ελεανόρ Λοζ. Στο τέλος της δίκης, που εκτιμάται πως θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, αν ο Μεντί κριθεί ένοχος τότε θα τεθεί αντιμέτωπος με ισόβια ποινή κάθειρξης.
 

gazzetta.gr