Νεότερος (τραγικός) απολογισμός μετά τα επεισόδια

Νεότερος (τραγικός) απολογισμός μετά τα επεισόδια

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό μετά τα σοβαρά επεισόδια σε γήπεδο της Ινδονησίας οι νεκροί είναι τουλάχιστον 174!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου αναφέρθηκε από τις αρμόδιες αρχές ότι οι νεκροί ήταν 130, ενώ υπήρχαν και εκατοντάδες τραυματίες. 

Η νεότερη ενημέρωση κάνει λόγο για 174 νεκρούς και υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός θα αυξηθεί... 

Οι περισσότεροι εξ' αυτών είτε ποδοπατήθηκαν είτε πέθαιναν από ασφυξία. Σύμφωνα με την αστυνομία οι 34 πέθαναν στο γήπεδο και οι υπόλοιποι σε νοσοκομεία. 

Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο αστυνομικοί. 

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ινδονησίας (PFFI) ανακοίνωσε ότι διακόπτει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για μια εβδομάδα και αρχίζει έρευνα για τα θλιβερά γεγονότα. 

Βίντεο δείχνουν φιλάθλους να τρέχουν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μετά το σφύριγμα της λήξης. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί κάνουν χρήση δακρυγόνων για να τους σταματήσουν, με αποτέλεσμα, στην προσπάθειά τους να βγουν από το γήπεδο, να εγκλωβιστούν και να χάσουν τη ζωή τους κι επίσης να υπάρξουν και περιπτώσεις ασφυξίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην ανατολική Ιάβα, Νίκο Αφίντα.

«Η κατάσταση είχε ξεφύγει. Άρχισαν να επιτίθενται σε αστυνομικούς, έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα» τόνισε και υπογράμμισε ότι μεταξύ των νεκρών ήταν και δύο αστυνομικοί. «Θα θέλαμε να μεταφέρουμε ότι... δεν ήταν όλοι αναρχικοί. Μόνο περίπου 3.000, οι οποίοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο» συνέχισε και πρόσθεσε ότι οι οπαδοί που τράπηκαν σε φυγή «βγήκαν σε ένα σημείο στην έξοδο. Μετά υπήρξε συσσώρευσή τους και κατά τη διαδικασία συσσώρευσης υπήρχε δύσπνοια, έλλειψη οξυγόνου».

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ινδονησίας (PSSI), Γιούνους Νούσι, δήλωσε ότι η FIFA επικοινώνησε με την PSSI μετά την τραγωδία. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ζήτησε αναφορά για το θανατηφόρο συμβάν στην πόλη Μαλάνγκ και γι' αυτό η PSSI απέστειλε ομάδα στον τόπο της τραγωδίας, προκειμένου να διεξάγει έρευνα. Η FIFA τονίζει ότι το προσωπικό ασφαλείας του γηπέδου ή οι αστυνομικές αρχές δεν πρέπει να κρατούν ή να κάνουν χρήση «αερίων για τον έλεγχο του πλήθους» στους αγώνες.

sdna.gr