«Πέρσι ανησυχούσα όταν έβγαιναν Καλάθης, Παπαπέτρου, Τόμας, φέτος... όχι!»

Close
«Πέρσι ανησυχούσα όταν έβγαιναν Καλάθης, Παπαπέτρου, Τόμας, φέτος... όχι!»

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί της Μπασκόνια και στάθηκε στην ποιότητα της ομάδας του και στον καλύτερο πάγκο σε σχέση με πέρυσι.

Εντυπωσιακός ήταν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κόντρα στη Μπασκόνια, φτάνοντας σε ένα άνετο 100-68.

Ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στις πολλές λύσει που έχει φέτος στον πάγκο του, ενώ τόνισε πως πίεση είναι ο καλύτερος φίλος που έχει ο κάθε παίκτης στη ζωή του, αναφέροντας πως όταν κάποιος φορά την «πράσινη» φανέλα θα πρέπει να ξεπερνά τις προσδοκίες.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο θρύλος του NCAA και της προπονητικής στη συνέντευξη Τύπου μετά την εντυπωσιακή νίκη κόντρα στη Μπασκόνια.

Για τις διαφορές με την περσινή σεζόν και τη Μπασκόνια:«Η περσινή σεζόν ήταν διαφορετική από τη φετινή. Όλοι ξέρετε τι πιστεύω για τους παίκτες μου. Φέτος έχουμε καλύτερο πάγκο, μεγαλύτερο rotation. Τώρα έβγαλα τον Νικ και έβαλα Ράις ,έβγαλα τον Παπαπέτρου και έβαλα τον Τζόνσον. Ο Φριντέτ είναι εκπληκτικός. Σήμερα παίξαμε  καλά σε επίθεση και άμυνα. Αν βασιστείς στην επίθεση είσαι μια μέτρια ομάδα, Αν παίζουμε και άμυνα, θα τα καταφέρουμε. Πέρυσι είχα πει πολλές φορές πως στόχος μας ήταν τα 35 deflections. To πετύχαμε μόνο μια φορά, Σήμερα είχαμε 34. Η Μπασκόνια είναι μία από τα καλύτερες ομάδες στον αιφνιδιασμό. Ήμασταν προετοιμασμένοι να τους σταματήσουμε. Σούταραν με χαμηλά ποσοστά γιατί ήμασταν όλοι μια γροθιά και παίζαμε ο ένας για τον άλλο. Είναι άτομα με ποιότητα, ποιοτικοί παίκτες. Νιώθω υπέροχα που γύρισα στον Παναθηναϊκό».

Για το πως γίνεται να έδειξε τέτοια βελτίωση σε επίθεση και άμυνα μετά από 2-3 μέρες που κάνει προπονήσεις η ομάδα υπό την καθοδήγηση του: «Όταν έφτασα, είπα "είστε καλή επιθετική ομάδα". Η άμυνα και τα screen χρειαζόταν βελτίωση. Είχαμε αδυναμίες. Χωρίς αυτά δεν μπορείς να γίνεις σπουδαίους. Πριν το ματς, τους είπα ότι θα τους πιέσω πάρα πολύ. Η πίεση είναι ο καλύτερος φίλος που έχεις στη ζωή σου. Η πίεση είναι προνόμιο. Όταν φοράνε την φανέλα του Παναθηναϊκού πρέπει να φτάνεις πάνω από τις προσδοκίες. Η πίεση είναι το σημαντικότερο πράγμα για κάθε αθλητή».

Για τον Φριντέτ: Ο Φριντέτ είναι ένα ευπρεπής αμυντικός παίκτης. Αν παίζαμε με τον Ούαιλι στο «5». Συζητήσαμε με τον Μάνο. Ο Τζόνσον και ο Ουάιλι είναι σπουδαία προσθήκη για την ομάδα. Είναι καλός αμυντικός παίκτης ο Φριντέτ. Αν ο Καλάθης είχε το τρίποντο του Κάρι θα ήταν στο ΝΒΑ. Αν ήταν ψηλότερος ο Φριντέτ δεν θα ήταν εδώ. Χαίρομαι πάρα πολύ που ο ιδιοκτήτης σέβεται τις απόψεις μου. Ο Καλάθης είναι φοβερός σουτέρ. Ο ΝΙκ είναι μοναδικός παίκτης. Βλέπει 2-3 plays μπροστά. Είναι απίθανος παίκτης. Όταν τον βάζουν μαζί με τον Φριντέτ κάνουν εκπληκτικό δίδυμο. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ράις. Στις προπονήσεις ο Καλάθης σουτάρει εκπληκτικά. Μπορεί να καταλάβει πολλά πράγματα μέσα στο ματς. Έχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Έχουμε βάθος στον πάγκο, μπορούμε να αντέξουμε τραυματισμούς και φάουλ. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός»

gazzetta.gr