Χαριστέας: "Αυτή η Εθνική έχει πολύ μέλλον"

Close
Χαριστέας: "Αυτή η Εθνική έχει πολύ μέλλον"

Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για την Εθνική ομάδα και για την επόμενη ημέρα της, ενώ αναφέρθηκε και στον προπονητή Τζον Φαν΄τ Σχιπ.

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Για την Εθνική ομάδα: «Δεν άξιζε η εθνική αυτό το αποτέλεσμα. Δυο φορές μπορούσαμε να προηγηθούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο η Σουηδία προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό της. Ένα ξεκάθαρο ατομικό λάθος έφερε το πρώτο γκολ και ένα ακόμη το δεύτερο. Δεν μας έβαλε στην εστία η Σουηδία, δεν είχε κλασικές ευκαιρίες. Έδειξε η Εθνική ότι έχει μέλλον. Είμαι περίεργος πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση με τον προπονητή και την ομάδα του. Αν στηριχθεί το υπάρχον πρότζεκτ».

Αν είναι υπέρ της παραμονής του Τζον Φαν΄τ Σχιπ: «Για μένα μετρά το αποτέλεσμα αλλά παίζει ρόλο και η εικόνα. Αν δηλαδή και στους αγώνες με την Ισπανία και το Κόσοβο δείξει παρόμοια νοοτροπία. Το θέμα δεν είναι αν αποκλείστηκες αλλά πώς. Αν μπορεί ο προπονητής να εμπνεύσει αυτά τα παιδιά. Είναι μηδαμινές οι πιθανότητες πρόκρισης αυτή τη στιγμή».

Αν θέλει χρόνο αυτή η Εθνική: «Στο πρώτο ημίχρονο είδα μετά από χρονιά την Εθνική να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής εκτός έδρας. Κάναμε στοχευμένες επιθέσεις, κάποιες βγήκαν, κάποιες όχι. Το θέμα είναι κάνεις υπομονή ή όχι. Εγώ θέλω η Εθνική να καθαρίζει τα λεγόμενα μικρά ματς. Θέλω να επιβάλλεται στις μικρές ομάδες και δεν έχω την απαίτηση να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής σε ομάδες όπως η Ισπανία ή η Σουηδία. Η Εθνική αδίκησε τον εαυτό της μη καθαρίζοντας τα μικρά ματς».

Για το ότι καλούνται Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό: «Είναι φαινόμενο της εποχής. Διάβασα τα ποσοστά των Ελλήνων παικτών που χρησιμοποιούν οι μεγάλες ελληνικές ομάδες. Ο Ότο Ρεχάγκελ έλεγε πως ήταν χαρούμενος να έχει παίκτες από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες. Δύσκολα ο προπονητής καλεί παίκτες που δεν έχουν παραστάσεις από μεγάλες ομάδες. Πρέπει να υπάρχει κοινή πορεία των μεγάλων κλαμπ με την Εθνική ομάδα. Μόνο κέρδος θα έχουν οι ελληνικές ομάδες. Οι περισσότεροι Έλληνες παίκτες πουλήθηκαν στο εξωτερικό επειδή έπαιζαν στις μεγάλες ελληνικές ομάδες».

Για τον Αμπουμπακάρ Καμαρά: «Στην αρχή της χρονιάς είπα ότι ο Καμαρά είναι παίκτης που αν δεν τον “ταΐσεις” και δεν του δώσεις την μπάλα σε πλεονεκτική θέση δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει μόνος του την κατάσταση. Έχει δείξει ότι δεν έχει το κεφάλι και αυτό είναι πρόβλημα όταν οι αντίπαλοι του Άρη παίζουν κλειστά στο “Βικελίδης”. Πρέπει να έχει έναν “μπάστακα” στην περιοχή και δίπλα του ο Καμαρά να τρέξει. Φοβάμαι ότι ενώ είναι κάλος ποδοσφαιριστής πως δε θα δείξει αυτό που μπορεί».

sdna.gr