Η επιλογή του Σα Πίντο να επιλέξει τον Βραζιλιάνο ακραίο μπακ στην αρχική εντεκάδα ήταν μια επιλογή έκπληξη. Ο Ζέφτε Βιτάλ έκανε ευρω-ντεμπούτο με τα "γαλαζοκίτρινα" κόντρα στην Γάνδη και το πρόσημο ήταν θετικό.
Από την χθεσινή βραδιά δεν υπήρξαν πολλά θετικά για τον ΑΠΟΕΛ, η παρουσία και η στήριξη του κόσμου του ήταν συγκλονιστική, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι πέραν από το καλό μπάσιμο των "γαλαζοκιτρίνων" στην αναμέτρηση, αυτό που βγαίνει ως ευχάριστη είδηση είναι η παρουσία του Ζέφτε Βιτάλ ως αριστερό μπακ χαφ.
- ΧΟΡΗΓΟΣ του αγώνα Γάνδη-ΑΠΟΕΛ η NISSAN CYPRUS
Σε μια θέση που αναζητεί ποδοσφαιριστή ο ΑΠΟΕΛ είδε με ικανοποίηση τον νεαρό Βραζιλιάνο να ανταποκρίνεται στον ρόλο που του ανατέθηκε, κυρίως επιθετικά έδειξε πολύ καλά στοιχεία, με διεισδύσεις, ντρίμπλες και πλαγιοκοπήσεις.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πουμε πως υπήρχαν στιγμές που ο Ζέφτε ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Γάνδης που δεν μπορούσε (Σαμοϊς) να τον αντιμετωπίσει. Σ' ένα βράδυ που ο ΑΠΟΕΛ γνώρισε έναν αποκλεισμό απέναντι σε μια ομάδα ανώτερου επιπέδου και πρωταθλήματος είδε ένα νεαρό ποδοσφαιριστή να κάνει πολύ καλό παιχνίδι και να δημιουργεί προσδοκίες.

Ο Ζέφτε φαίνεται να είναι ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ (αγωνίζεται με μορφή δανεισμού από Φλουμινένσε, ο ΑΠΟΕΛ έχει οψιόν αγοράς) και μπορεί να αποτελέσει ένα έξτρα χαρτί για την φετινή ομάδα. Έχει στοιχεία που λείπουν από μπακ της ομάδας εδώ και χρόνια.
Αντώνης Κωνσταντινίδης