Ποτσετίνο: «Με τη Σαουθάμπτον αλλάξαμε το αγγλικό ποδόσφαιρο»!

Ποτσετίνο: «Με τη Σαουθάμπτον αλλάξαμε το αγγλικό ποδόσφαιρο»!

O Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θεωρεί πως το στυλ ποδοσφαίρου που εφάρμοσε στη Σαουθάμπτον τη σεζόν 2013-14 ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από όσα είχαν συνηθίσει να βλέπουν οι οπαδοί στην Πρέμιερ Λιγκ.  

Ο Αργεντινός τεχνικός, με επιρροή από το πρωτάθλημα της Ισπανίας και την Εσπανιόλ, επιχειρήσε να προσεγγίσει με νέο τρόπο το παιχνίδι στην Αγγλία και τα κατάφερε περίφημα, οδηγώντας την Σαουθάμπτον στην 8η θέση της βαθμολογίας – την κορυφαία της μετά το 2003.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σημαντικοί παίκτες των «Αγίων» όπως οι Λάμπερντ, Λόβρεν, Λαλάνα, Κλάιν, Μανέ να κάνουν το μεγάλο άλμα για τη Λίβερπουλ, ενώ και ο Σνάιντερλεν - Σο να δοκιμάσουν τη τύχη τους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Το ποδόσφαιρο στην Αγγλία άλλαξε από τη Σαουθάμπτον της σεζόν 2013-14. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που επηρέασε τόσο την αλλαγή. Πήγαμε στην ομάδα με πρόεδρο τον Νίκολα Κορτέζε, ο οποίος μας προσέφερε ό,τι χρειζόμασταν για να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε σε διαφορετικές συνθήκες αγώνων ήταν κάτι απίστευτο. Βρήκαμε ένα γκρουπ παικτών που ήθελαν να μάθουν από την εμπειρία μας στην Ισπανία και με την ποιότητά τους να παίξουν διαφορετικό ποδόσφαιρο από αυτό που είχαν συνηθίσει οι Άγγλοι οπαδοί. Από αυτό βγήκαν πολλοί νέοι παίκτες και ο κόσμος άρχισε να εμπιστεύεται περισσότερο τους μικρούς, κάτι που φάνηκε και στην εθνική Αγγλίας», τα λόγια του Ποτσετίνο.

england365.gr