«Ηταν εξευτελιστικό το πόσο καλός ήταν...»

«Ηταν εξευτελιστικό το πόσο καλός ήταν...»

Ο Ντένις Μπέργκαμπ μίλησε για τους καλύτερους συμπαίκτες που είχε κατά την ποδοσφαιρική του θητεία, αγωνιζόμενος στην Αρσεναλ.

Ο Ντένις Μπέργκαμπ αν και δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να ξεχωρίσει κάποιον, τόνισε πως ο Τιερί Ανρί ήταν ένας εκ των πιο χαρισματικών παικτών που είχε δει ποτέ.

«Το βρίσκω πολύ δύσκολο να πω (ποιος ήταν ο καλύτερος). Ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να αγωνιστώ με μια αμυντική τετράδα στην Αρσεναλ που δεν είχα ξαναδεί. Μια αμυντική τετράδα κι ένας τερματοφύλακας, τόσο καλά συνδεδεμένοι μεταξύ τους, πραγματικά ήταν φοβερό.

Σαφώς θα μπορούσα να πω τον πιο προφανή παίκτη, τον Τιερί Ανρί, που ήταν ένας εκ των πιο χαρισματικών παικτών που έχω δει ποτέ. Δεν ήταν μόνο στα παιχνίδια αλλά και στις προπονήσεις, στις προπονήσεις φαινόταν να αποδίδει στο 70% ή στο 80% κι ήταν και πάλι ο καλύτερός μας παίκτης. Ήταν εξευτελιστικό το πόσο καλός ήταν. Έπαιξα μαζί και με τον Πατρίκ Βιερά, ήταν ένας παίκτης που άλλαζε τον αγώνα, ακόμα και μόνος του. Όλοι θυμούνται το πρώτο του παιχνίδι, που μπήκε στο ημίχρονο κι άλλαξε το παιχνίδι εντελώς, πως να συγκρίνεις τον Ανρί και τον Βιερά; Το βρίσκω πολύ δύσκολο. Κι ο Πιρές; Τι παίκτης ήταν.

Ο Φρέντι Λιούνμπεργκ; Μπορεί να μην ήταν ο πιο ταλαντούχος, αλλά πόσο επιδραστικός ήταν στο παιχνίδι; Ή αμυντικοί που ήρθαν όπως ο Κόλο Τουρέ και ο Σολ Κάμπελ; Όπως είπα προηγουμένως, στάθηκα τυχερός στο να παίξω με αρκετούς καλούς παίκτες, αλλά το να πω τον καλύτερο είναι πραγματικά δύσκολο. Είναι αδύνατον. Καθένας στη θέση του ήταν σημαντικότατος για την ομάδα».

gazzetta.gr