ΔΗΛΩΣΗ για τα κρούσματα στο ποδόσφαιρο/ "Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα"

Close
ΔΗΛΩΣΗ για τα κρούσματα στο ποδόσφαιρο/ "Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα"

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ το μεσημέρι της Πέμπτης (24/09), ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου αναφέρθηκε στα κρούσματα στον χώρο του ποδοσφαίρου...

Parimatch: Παίξε στην Parimatch με Cashout, Cyberfootball, 100% bonus εγγραφής, Livestreaming και πολλές άλλες προσφορές! 

"Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα. Όταν σε ένα ποδοσφαιρικό σωματείο από ένα άτομο θετικό μολύνθηκαν άλλα 19, δεν είναι θέμα να γίνουν πιο αυστηρά τα πρωτόκολλα ή να αλλάξουν, είναι θέμα να τηρούνται. Και πιο αυστηρά να τα κάνεις, αν δεν τηρούνται δεν έκανες τίποτα. Συζητήθηκαν διάφορα ενδεχόμενα, ζήτησα από τους Υπηρεσιακούς όπως τα αξιολογήσουν και έρθουν με προτάσεις αύριο. Η κατεύθυνση που δώσαμε δεν είναι τόσο να επικαιροποιηθεί το πρωτόκολλο της ΚΟΠ, το οποίο από μόνο του είναι πολύ αυστηρό, είναι να εξευρεθούν οι τρόποι ώστε να ακολουθείται το πρωτόκολλο και να υπάρχει και επιτήρηση.

Διότι αυτή τη στιγμή είναι προφανές ότι το πρωτόκολλο, τουλάχιστον στις δύο περιπτώσεις που έχουμε τα πολλά κρούσματα, δεν τηρήθηκε. Δεν είναι θέμα να γίνει πιο αυστηρό ή να αλλάξει κάτι. Μπορεί να γίνει σε πιο απλοποιημένη μορφή, για να γίνει και πιο κατανοητό, διότι είναι και 16 σελίδες. Έχω ζητήσει την πιο απλοποιημένη μορφή, ούτως ώστε και στις άλλες κατηγορίες να οριστούν υπεύθυνοι από κάθε ομάδα για να υπάρχει η σιγουριά ότι εφαρμόζεται το πρωτόκολλο. Τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε είναι προς την εφαρμογή και την επιτήρηση μέτρων του πρωτοκόλλου".