Καμία εξαίρεση από... καραντίνα στους ξένους της Premier

Καμία εξαίρεση από... καραντίνα στους ξένους της Premier

Οι ομάδες της Premier League ετοιμάζουν αίτημα προς την Αγγλική Κυβέρνηση να εξαιρέσει τους ξένους διεθνείς ποδοσφαιριστές από την καραντίνα, όταν επιστρέψουν στην χώρα. Αλλά το αίτημα πάει προς απόρριψη.

Σύμφωνα με αναφορές στα αγγλικά ΜΜΕ, η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να ικανοποιήσει το αίτημα των ομάδων της Premier League που ζητάνε να εξαιρεθούν οι ξένοι ποδοσφαιριστές που θα φύγουν για τις Εθνικές ομάδες τους και τα παιχνίδια του Μαρτίου και θα πάνε σε... κόκκινες χώρες, κράτη δηλαδή που είναι στην «επικίνδυνη» ταξιδιωτική λίστα της Αγγλίας. 

Κανονικά με την επιστροφή τους πρέπει να μείνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο για ένα διάστημα 10 ημερών, αλλά οι ομάδες θέλουν να καταθέσουν αίτημα να εξαιρεθούν από την συγκεκριμένη διαδικασία οι ποδοσφαιριστές. Μέσα στις «κόκκινες» χώρες είναι η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Κολομβία αλλά και κράτη της Ευρώπης όπως η Πορτογαλία. 

Αυτό θα σημαίνει πως παίκτες όπως οι Άλισον και Φιρμίνο της Λίβερπουλ, ο Μπρούνο Φερνάντες της Γιουνάιτεντ, ο Χάμες Ροντρίγκες της Έβερτον, θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο κατά την επιστροφή τους και μετά να ενσωματωθούν με τις ομάδες τους. Αλλά μέσα στο 10ήμερο της καραντίνας θα χάσουν αγώνες, κάτι που θέλουν να αποφύγουν οι ομάδες. 

Εφόσον η Αγγλική Κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει το αίτημα των συλλόγων της Premier κανείς δεν ξέρει ποιες θα είναι οι συνέπειες μιας και οι ομάδες δεν μπορούν να απαγορεύσουν τους αθλητές να φύγουν, ενώ θα κινδυνεύουν να τους χάσουν σε σημαντικά παιχνίδια.

sdna.gr