Υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ΚΟΑ-ΤΕΠΑΚ

Υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ΚΟΑ-ΤΕΠΑΚ

Ανακοίνωση για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ΚΟΑ-ΤΕΠΑΚ και τη ψηφιοποίηση του αρχείου του οργανισμού από το τεχνολογικό πανεπιστήμιο.

Διαβάστε αναλυτικά:

Την ψηφιοποίηση του αρχείου του ΚΟΑ ανέλαβε η Βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ

Την δωρεάν ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση του αρχείου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), έχει αναλάβει η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του ΚΟΑ το οποίο ανανεώθηκε χθες (1/6/2021). Την ανανέωση του Μνημονίου υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ. Ανδρέας Μιχαηλίδης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στη Λεμεσό.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης στο χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την ψηφιοποίηση του αρχείου του Οργανισμού από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, κάνοντας λόγο για μια σημαντική και ιστορική ημέρα για τον Οργανισμό. «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας και να συμπεριλάβουμε σε αυτή και την ψηφιοποίηση του αρχείου ΚΟΑ.

Ένα γεγονός που θα αναβαθμίσει και θα κάνει ευρύτερα γνωστή την ιστορία του ΚΟΑ και του κυπριακού αθλητισμού γενικότερα. Θα είναι ένα αθλητικό κειμήλιο για τον φίλαθλο κόσμο του τόπου μας», τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης. Εξέφρασε, παράλληλα τις ευχαριστίες του προς το ΤΕΠΑΚ για αυτή τη σημαντική τεχνογνωσία που προσφέρει στον Οργανισμό και προς τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης Μάριο Ζέρβα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες, εξέφρασε και στον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ Παναγιώτη Ζαφείρη για την προθυμία να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας.

Ο Πρύτανης Ζαφείρης από την πλευρά του εξέφρασε τη χαρά του για την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας με τον ΚΟΑ, κάνοντας λόγο για μια πολύ σημαντική και πολύπλευρη συνεργασία. Ανέφερε επίσης ότι το Πανεπιστήμιο θα χρειαστεί τη βοήθεια του ΚΟΑ για αναβάθμιση των αθλητικών του χώρων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι στα επόμενα λίγα χρόνια το ΤΕΠΑΚ θα αποκτήσει τις δικές του ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις και φοιτητικές εστίες στον πρώην οικισμό Βερεγγάρια στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών.

Ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του ΤΕΠΑΚ Μάριος Ζέρβας με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΚΟΑ και το μέλος του Δ.Σ. Στέλιο Στυλιανού για την εμπιστοσύνη τους στο θέμα της ψηφιοποίησης ενός τόσο σημαντικού αρχείου του Οργανισμού και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου για τη διαχρονική στήριξη του προς τη Βιβλιοθήκη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης τα μέλη του ΔΣ του ΚΟΑ Στέλιος Στυλιανού & Ανδρέας Μυλωνάς.