Πίρσμαν και Φεράρι στη λίστα για αριστερό μπακ

Πίρσμαν και Φεράρι στη λίστα για αριστερό μπακ

Ο 29χρονος Αργεντινός φουλ μπακ του Βόλου παραμένει ψηλά στις εκτιμήσεις του Παναθηναϊκού που καλοβλέπει και τον 30χρονο Βέλγο πλάγιο αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα. Ποια είναι τα δεδομένα και τι ισχύει με τα συμβόλαιά τους.

Δύο είναι οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από το ελληνικό πρωτάθλημα που βρίσκονται στα υπόψη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA όσον αφορά τη θέση του αριστερού μπακ, όπου θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση από το τριφύλλι τη χειμερινή περίοδο. 

Ο πρώτος είναι ο 29χρονος Αργεντινός φουλ μπακ Φράνκο Φεράρι που βρέθηκε άλλωστε κοντά στον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι αλλά το θέμα δεν προχώρησε σε φάση υλοποίησης εξαιτίας της άρνησης του ισχυρού άνδρα του Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, να τον παραχωρήσει στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου μη έχοντας χρόνο να ψάξει για τον αντικαταστάτη του, καθώς δεν δελεάστηκαν από την περίπτωση του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη που είχε πέσει στο τραπέζι.

Ο δεύτερος είναι ο 30χρονος Βέλγος, με ρίζες από την Γκάνα, Ματίας Πίρσμαν, που αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα και το συμβόλαιό του με τους Ηπειρπωτες εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι. 

Στον Πίρσμαν έχει γίνει πρόταση επέκτασης συμβολαίου από τον ΠΑΣ με σημαντική αύξηση των απολαβών του αλλά η πλευρά του παίκτη δεν βιάζεται να αποφασίσει γνωρίζοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον κι από άλλες ομάδες, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο προσπάθησε να τον αποκτήσει η Καρταχένα όμως δεν δέχτηκε να δώσει το αντίτιμο που αξίωναν οι Γιαννιώτες, από τη στιγμή που σε λίγους μήνες έμενε ελεύθερος. 

Οσον αφορά τον Φράνκο Φεράρι που έχει «buy out» ύψους 350.000 ευρώ στο συμβόλαιό του, διάρκειας έως το καλοκαίρι του 2023, δεν υφίσταται πλέον χρονικό πρόβλημα τελευταίας στιγμής για την εξεύρεση αντικαταστάτη του από τους Θεσσαλούς και θα μπορούσε να παραχωρηθεί με μικρότερο ποσό από τη ρήτρα. 

Η ειδοποιός διαφορά των δύο υποψηφίων για τη θέση του αριστερού μπακ από Παναθηναϊκό, που έχουν πραγματοποιήσει από την εγχώρια αγορά, αποτελεί το ύψος. 

Ο μεν Πίρσμαν είναι 1.85 (12 ματς, 2 ασίστ φέτος), ο δε Φεράρι είναι 1.67 (11 ματς, 1 γκολ, 1 ασίστ φέτος), καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο Βέλγος ποδοσφαιριστής μπορεί υπό προϋποθέσεις να αγωνιστεί και ως αριστερός στόπερ, ενώ ο Αργεντινός είναι πιο ταχυδυναμικός και θεωρείται αποκλειστικά παίκτης πτέρυγας. 

Γενικώς ο Παναθηναϊκός έχει σε πρώτο πλάνο τη θέση του αριστερού μπακ, ενός στόπερ αριστεροπόδαρου κι ενός κεντρικού μέσου και από εκεί και πέρα πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις με τις περιπτώσεις παικτών που «κάθονται» στα συμβόλαιά τους και δεν υπολογίζονται, τύπου Αγιούμπ, Ενγκμπαγκοτό και Μπεκ.

sdna.gr