H Τράπεζα Πειραιώς επενδύει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των νέων

•    Στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος «Junior Achievement - Επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση» 
•    Εφαρμόζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε σχολεία της Κύπρου

H Τράπεζα Πειραιώς πιστεύει ότι πρέπει σταδιακά να αλλάξει η νοοτροπία της Κυπριακής κοινωνίας που μέχρι τώρα επιδιώκει «σίγουρες» και «άνετες» θέσεις μισθωτής εργασίας για τα παιδιά της, με το να τα ενθαρρύνει να επιδιώκουν από νεαρή ηλικία, με κατάλληλη καθοδήγηση και εκπαίδευση, να ανεξαρτητοποιούνται και καινοτομούν επιχειρηματικά.  Η Τράπεζα Πειραιώς επενδύει σε αυτή την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των νέων, μέσω χρηματικής χορηγίας και έμπρακτης συμμετοχής στελεχών της στο πρόγραμμα του Οργανισμού Junior Achievement  «Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση». Είναι πεποίθηση για την Τράπεζα Πειραιώς ότι η επένδυση στη μόρφωση των νέων και η καλλιέργεια των επιχειρηματικών ιδεών τους, θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την προετοιμασία των μαθητών για τη σύγχρονη αγορά εργασίας και τη δημιουργία περισσότερων βιώσιμων επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα είναι ενταγμένο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από το Υπουργείο Παιδείας σε επιλεγμένα λύκεια, τεχνικές σχολές και ιδιωτικά σχολεία σε Παγκύπρια βάση. Η εφαρμογή του προγράμματος βασίζεται σε εργαλεία εκπαίδευσης του Οργανισμού Junior Achievement Europe, που δραστηριοποιείται σε άλλες 39 χώρες στην Ευρώπη. Μέσω του προγράμματος, οι μαθητές εργαζόμενοι σε ομάδες, δημιουργούν την δική τους επιχείρηση επιλέγοντας τον τομέα δραστηριοποίησης της και έχουν πρακτική εξάσκηση και εμπειρίες σε όλα τα στάδια  εγγραφής, λειτουργίας και ρευστοποίησης μιας επιχείρησης. 

Το μοντέλο υλοποίησης του προγράμματος βασίζεται στη στενή συνεργασία συμβούλων από τον επιχειρηματικό κόσμο και καθηγητών. Προς τούτο, επιπρόσθετα από την χρηματική χορηγία, η Τράπεζα Πειραιώς  συνδράμει στο πρόγραμμα με διευθυντικά στελέχη  της, που συμμετέχουν ως “mentors” δίνοντας συμβουλές και κατεύθυνση στους μαθητές. 

Λεζάντα: Από αριστερά, Ms Caroline Jenner, CEO Junior Achievement Europe και ο Κος Γιώργος Άππιος, Εκτελεστικός Διευθυντής, Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου 

Ιστοσελίδα: www.jacyprus.org