Tι μετέδωσε το ΜΕGA και η θέση της "9"

Με αφορμή τα όσα μετέδωσε το MEGA και πως την ανάληψη της ευθύνης των βομβιστικών επιθέσεων εναντίον διαιτητών από την οργάνωση "ΕΝΟΠΛΟΙ ΘΥΡΑΕΝΝΙΩΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ", η Θύρα 9 τοποθετήθηκε στον επίσημό της λογαριασμό στο Facebook, τονίζοντας ότι:

Gate 9 (Official)
Όταν έχουμε στα χέρια μας ολόκληρη την προκήρυξη θα τοποθετηθούμε και επίσημα για το όλο θέμα που παρουσίασε πριν από λίγο το κεντρικό δελτίο του MEGA.

Τι μετέδωσε το MEGA

Με διακήρυξη πολιτικού περιεχομένου, που τα βάζει με όλους, η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση ένοπλοι θυραεννιώτες αντάρτες της Πόλης, ΕΘΑΠ, ανέλαβε δύο βομβιστικές επιθέσεις.
 
Αυτή στο σύνδεσμο διαιτητών τον Οκτώβριο του 2014 και αυτή στο σπίτι του διεθνούς διαιτητή Βασίλη Δημητρίου στην Αραδίπου.
 
ΕΝΟΠΛΟΙ ΘΥΡΑΕΝΝΙΩΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ
 
«Με αυτές τις επιθέσεις δηλώνουμε την έναρξη του ένοπλου μας αγώνα ενάντια στη σαπίλα του μοντέρνου κυπριακού ποδοσφαίρου. Στόχος μας να σπάσουμε με τις εκρήξεις την ησυχία που τους προσφέρουμε τόσα χρόνια, να τους θάψουμε κάτω από τα συντρίμμια, να κηρύξουμε τον πόλεμο που τόσο πολύ άργησε».
 
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ
 
Η προκήρυξη παραδόθηκε στο δημοσιογράφο, του ραδιοφώνου του Λόγου, Παναγιώτη Δημόπουλο ο οποίος στις έξι και δέκα χθες το απόγευμα δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστό του πρόσωπο.
 
Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ
 
ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Ο κ. Δημόπουλος;
Π. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Θέλω να σου παραδώσω μια προκήρυξη για τη βομβιστική επίθεση, κατά του διαιτητή Βασίλη Δημητρίου.
Π. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: Τι εννοείς; Πού θα την παραδώσεις;
ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Πήγαινε στο παλιό ΓΣΠ στο ένατο σκαλοπάτι της κερκίδας. 'Άφησα την εκεί.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Μα στο ΓΣΠ, δίπλα στο ΘΟΚ;
ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Ναι.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Ποιος είσαι; Μου κάνετε φάρσα;
ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Είμαι από τους 'Ένοπλους Θυραεννιώτες Αντάρτες της Πόλης.
 
Η προκήρυξη εντοπίστηκε από τον Παναγιώτη Δημόπουλο, στο σημείο που υπέδειξε ο άγνωστος. Στην περιοχή έσπευσαν και αστυνομικοί που άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση
 
ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ
 
Χαρακτηρίζοντας το κτύπημα στο διαιτητή Βάσο Δημητρίου ως συμβολικό, στην προκήρυξη οι αυτοαποκαλούμενοι ένοπλοι θυραεννιώτες λέγοντας ότι εάν επιθυμούσαν θύματα θα χρησιμοποιούσαν στρατιωτική χειροβομβίδα
 
Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση στην τρισέλιδη διακήρυξή της τα βάζει με πολιτικούς, προερχόμενους κυρίως από τον ΔΗΣΥ αλλά και παράγοντες της ΚΟΠ κάνοντας λόγο για στημένα παιχνίδια και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Στέκονται δε εκτενώς στα όσα αποκαλύφθηκαν μετά τις καταγγελίες Παναγή.
 
ΕΝΟΠΛΟΙ ΘΥΡΑΕΝΝΙΩΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ
 

«Το ξέρουμε ότι ο δρόμος της ένοπλης λαϊκής αντιβίας θα μας βάλει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Είμαστε έτοιμοι, όμως, να τους αντιμετωπίσουμε και ας είναι οι πιθανότητες εναντίον μας».
 
Διαχωρίζοντας δε τη θέση τους από την επίσημη ΘΥΡΑ 9, την οποία χαρακτηρίζουν ιδεολογικό τους σχολείο, επιτίθενται με σφοδρότητα στη Διοίκηση της Ομόνοιας
 
ΕΝΟΠΛΟΙ ΘΥΡΑΕΝΝΙΩΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ
 
«Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην προδοτική στάση των διορισμένων διοικούντων της ομάδας μας. Ενώ μπροστά μας παρουσιάζεται μια τεράστια ευκαιρία κάθαρσης του κυπριακού ποδοσφαίρου, αυτοί μένουν προκλητικά αδιάφοροι βγάζοντας μονάχα μερικές νερόβραστες ανακοινώσεις. Προσκυνημένοι και βολεμένοι ανάξιοι να διοικούν μια ομάδα που γεννήθηκε μέσα από μια επανάσταση και ανδρώθηκε μέσα από την αντίσταση ενός λαού».
 
Η ΕΘΑΠ εξαπολύει ακόμη επίθεση στα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και στον Υπουργό Δικαιοσύνης για την κάρτα οπαδού. Παραθέτουν δε στίχους του Γιάννη Ρίτσου αλλά και αναφορές  του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.