Στοπ σε Μάρκο από Gasquet

Ο Μάρκος Παγδατής είχε τις ευκαιρίες του απέναντι στον Richard Gasquet, αλλά ο Γάλλος κατάφερε να επιβληθεί στις κρίσιμες στιγμές και να κερδίσει τον Κύπριο πρωταθλητή στα δύο σετ. Νωρίτερα από τον Gasquet, το εισιτήριο για την ημιτελική φάση τoυ Open Sud de France, εξασφάλισε και ο 18χρονος Alexander Zverev.

O Παγδατής ηττήθηκε από τον Gasquet με 6-4, 6-4, σε έναν αγώνα που πέτυχε 28 winners , 4 περισσότερους από τον Γάλλο, αλλά έκανε και 26 αβίαστα λάθη, 5 περισσότερα από τον αντίπαλό του.

Ο Gasquet ήταν άψογος στο εναρκτήριο σετ. Δεν απειλήθηκε ούτε μια στιγμή με break point και "έσπασε" μια φορά το σερβίς του Μάρκου, για να φτάσει σε αυτό το 6-4. Αργότερα έκανε το break και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, για να προηγηθεί με 1-0.

Ο Παγδατής έκανε άμεσα το break back και αργότερα δημιούργησε τριπλή ευκαιρία, για να αποκτήσει εκείνος το προβάδισμα στο σετ και να μπει ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης, όταν έφτασε στο 1-2, 0-40. Ο έμπειρος Γάλλος όμως έσβησε και τα τρία break points, για να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Gasquet είχε το ψυχολογικό αβαντάζ και έκανε εκείνος το break, για να "ξεφύγει" με 5-3. Σέρβιρε επιτυχημένα για τη νίκη στο 10ο game, για να ολοκληρώσει την αναμέτρηση σε 1 ώρα και 26 λεπτά.

Ο Gasquet προκρίθηκε στον ημιτελικό του Open Sud de France, την πρώτη εβδομάδα του στο 2016, αφού θυμίζουμε έχασε τα τουρνουά του Ιανουαρίου εξαιτίας τραυματισμού. Θα περιμένει την αναμέτρηση του Dustin Brown με τον Ruben Bemelmans, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Στον άλλον ημιτελικό, ο Alexander Zverev θα αντιμετωπίσει τον Paul-Henri Mathieu. Ο Zverev κέρδισε τον Michael Berrer με 6-7 (2), 6-2, 7-5, μετά από ένα πολύ δυνατό γερμανικό ντέμπι, που κράτησε 2 ώρες και 43 λεπτά. Ο 18χρονος Γερμανός, θα διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης απέναντι στον Γάλλο Mathieu, που κέρδισε τον John Millman με 7-6 (5), 5-7, 6-3.