ΠΑΟΚ: Έδειξε έτοιμος στην πρόβα τζενεράλε

ΠΑΟΚ: Έδειξε έτοιμος στην πρόβα τζενεράλεΟ ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 της Πιρίν στη φιλική αναμέτρηση της Τούμπας και έδειξε, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, έτοιμος για τα πλέι οφ. 

Ο Δικέφαλος υποδέχθηκε στην Τούμπα τη βουλγαρική OFK Πιρίν από το Μπλαγκόεβγκραντ και έπαιξε ένα φιλικό σε συνθήκες πλέι οφ. Με αρκετούς βασικούς στο αρχικό σχήμα και χωρίς κόσμο στις κερκίδες (πλην ελαχίστων Βούλγαρων) όπως θα συμβεί την ερχόμενη Τετάρτη με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ.   

Ο Βλάνταν Ίβιτς είδε αυτά που ήθελε κυρίως από τον ΠΑΟΚ των πρώτων 45 λεπτών, όταν και αγωνίστηκαν αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που προορίζονται βασικοί και για το ντέρμπι με την Ένωση.

Το 4-2-3-1 του Σέρβου λειτούργησε αρκετά καλά απέναντι στους Βούλγαρους, με θετική την επανεμφάνιση του Ζάιρο (είχε να παίξει από τις 31 Ιανουαρίου) και τους Μακ (17’), Αθανασιάδη (19’) και Τζαβέλλα (42’) να βρίσκουν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Το 1-0 και το 3-0 δε έγιναν από ασίστ του Γκόικο Τσίμιροτ, που μαζί με τον Τζίολη έπαιξαν στα χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Δημήτρη Πέλκα σε ρόλο δεκαριού.

Ο Παναγιώτης Γλύκος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι τέσσερις της άμυνας ήταν οι Κίτσιου, Βίτορ, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, με τους Μακ, Ζάιρο και Αθανασιάδη να είναι οι τρεις προωθημένοι για τους ασπρόμαυρους.

Στο β’ μέρος οι πολλές αλλαγές απλά έδωσαν την ευκαιρία στον Ιβιτς να δει παίκτες σε συγκεκριμένους ρόλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως η χρησιμοποίηση του Ερικ Σάμπο ως δεξιός μπακ.  

Η αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας, Μακ, Ζάιρο, Αθανασιάδης.

Ως αλλαγή αγωνίστηκαν οι: Βελλίδης, Χατζηισαίας, Ροντίγκες, Γκολάσα, Κοροβέσης, Σάμπο, Αντόνις, Σκόνδρας, Χαρίσης, Κάτσε, Κούστα.

ΠΙΡΙΝ: Κοστόφ, Σάντεφ, Ντιουλγκέροφ, Πόπεφ, Σαντάνσκι, Μπενγκιούζοφ, Τραγιάνοφ, Τάσεφ, Καραπέτροφ, Τόσεφ, Βασίλιεφ.