Μεγάλη επιτυχία η 2η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία η 2η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο 19 – 25 Σεπτεμβρίου 2016, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν δωρεάν σε διάφορες αθλητικές δράσεις και να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό.  

Με σύνθημα το #BeActive, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού στην Κύπρο, κατάφερε να κινητοποιήσει 50 φορείς οι οποίοι αποτέλεσαν τους κύριους διοργανωτές των 108 δράσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε παγκύπρια βάση. Υπολογίζεται ότι στις δράσεις συμμετείχαν δωρεάν περίπου 113.000 πολίτες, γεγονός για το οποίο εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης.

Η εν λόγω ευρωπαϊκή  εκστρατεία  λειτούργησε  ως «ανοικτή πλατφόρμα», όπου ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας είχε την ευκαιρία να προωθήσει και προβάλει σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο τις υφιστάμενες αθλητικές δραστηριότητες και προγράμματα του και να διοργανώσει νέες ή/και συνδιοργανώσει δραστηριότητες με άλλους φορείς κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2016. 

Οι 108 δραστηριότητες που πραγματοποιηθήκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού χαρακτηρίζονται από πολυμορφία, καινοτομία και προσβασιμότητα, διεξήχθηκαν χωρίς ή με ελάχιστο  κόστος και στηρίχθηκαν στην εθελοντική συμμετοχή τόσο των φορέων όσο και στην εθελοντική εργασία και προσφορά των ανθρώπων που εργάστηκαν για την υλοποίηση των δράσεων.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού επικεντρώθηκε κυρίως σε έξι θεματικές: Εκπαίδευση, Εργασιακός Χώρος, Άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, Αθλητικά Σωματεία και Γυμναστήρια, Τρίτη Ηλικία και Άτομα με Ειδικές Ικανότητες/Άτομα με Αναπηρία.  Όσον αφορά στα είδη των δράσεων αυτά περιλάμβαναν αθλητικές δραστηριότητες, ενημερωτικές ημερίδες και διαλέξεις.

Το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού μετάφεραν οι Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού τους οποίους επέλεξε ο ΚΟΑ τόσο για τη σημαντική συνεισφορά τους στον τομέα του αθλητισμού σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο όσο για την προσωπικότητα και το ήθος τους.  Ως Πρεσβευτές της  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού για το 2016 ορίστηκαν ο κ Γιώργος Αχιλλέως, Αθλητής Σκοποβολής, η κα Κυριακή Κουττούκη Αθλήτρια Taekwondo και ο κ Γιάγκος Γεωργίου Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών.  

Τα αποτελέσματα της δεύτερης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή την οποία θα διοργανώσει ο ΚΟΑ τον Νοέμβριο του 2016, στο πλαίσιο της οποίας θα τιμηθούν όλοι οι φορείς που συμμετείχαν ως κύριοι διοργανωτές δράσεων και οι χορηγοί επικοινωνίας ενώ θα γίνει και η απονομή των Εθνικών Βραβείων # BeActive.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του σε όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του και συμμετείχαν στη δεύτερη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είτε ως διοργανωτές είτε ως συνδιοργανωτές, καθώς  επίσης και στο Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο για πολύπλευρη στήριξη της. 

Επιπλέον, ο ΚΟΑ ευχαριστεί τα πέντε τηλεοπτικά κανάλια παγκύπριας εμβέλειας, ΑΝΤΕΝΝΑ, MEGA, ΡΙΚ, SIGMA και ALPHA Κύπρου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του και ήταν οι  χορηγοί επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2016.  Η βοήθεια τους ήταν  σημαντική και καθοριστική για τη διάδοση των μηνυμάτων της Εβδομάδας και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών.