«Ευτυχώς ο Ανσαριφάρντ δεν έκανε τη βλακεία να πάει αλλού»...

Πριν από μερικούς μήνες ο «καυτός» Ανσαριφάρντ έβλεπε τον Ολυμπιακό ως ευκαιρία εκτόξευσης της καριέρας του. Σήμερα απειλείται με «εξαφάνιση» και θυμάται με... τρόμο τα λόγια του Σάββα Θεοδωρίδη.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2017, Σάββας Θεοδωρίδης, αντιπρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Σε έναν χρόνο ο Καρίμ θα κάνει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ! Εγώ πραγματικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από αυτή την κίνηση που κάναμε. Για τον παίκτη αυτόν έχω προσωπική άποψη. Τον έχω παρακολουθήσει δέκα φορές. 100% είναι σπουδαία μεταγραφή. Παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, έχει το γκολ, ξέρει μπάλα, είναι αρκετά γρήγορος, γυμνασμένος καλά. Τρομακτική η επιτυχία μας να τον πάρουμε.

Ένα πράγμα του είπα. Ότι έχει την ευκαιρία της ζωής του στον Ολυμπιακό. Κι ότι ευτυχώς που δεν έκανε τη βλακεία να πάει σε κάποια άλλη ομάδα. Πρίγκιπας θα νιώθει τώρα που ήρθε στον Ολυμπιακό. Έτσι του είπα. Δεν ξέρει τι θα πει να είσαι παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά θα το διαπιστώσει πολύ εύκολα και γρήγορα. Ο Καρίμ είναι παικταράς. Τέρμα και τελείωσε. Θα μας βοηθήσει όπως είχαν κάνει κι ο Τζεμπούρ κι ο Αμπντούν. Κι αυτός ακόμη περισσότερο». 

Μόλις μία ημέρα πριν ο Ανσαριφάρντ είχε ανακοινωθεί από τους πρωταθλητές Ελλάδας, μετά από 1,5 χρόνο που ήταν εντυπωσιακός με τη φανέλα του Πανιωνίου. Η αλήθεια βέβαια είναι πως όταν ήρθε στη χώρα μας μετά από μία άνοστη σεζόν στην Οσασούνα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που... googlαρισαν για να βρουν το βιογραφικό του. Οι πιο παραγωγικές του χρονιές άλλωστε έγιναν στο πρωτάθλημα της πατρίδας του, το Ιράν, απ' όπου ξενιτεύτηκε με προίκα τα σχεδόν 70 γκολ που είχε στο ενεργητικό του. 

Πέρυσι τον χειμώνα ωστόσο έφτασε να είναι ο πλέον περιζήτητος επιθετικός στα γήπεδα της Superleague. Ηταν μία από τις λίγες φορές που ένας παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος απασχολούσε και τους τέσσερις "μεγάλους" μαζί. 

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός είχαν ενδιαφερθεί άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο για να κάνουν δικό τους τον Ιρανό διεθνή στράικερ. Και η... μπίλια τελικά έκατσε στο κόκκινο με τον 27χρονο επιθετικό να ντύνεται στα ερυθρόλευκα, πηγαίνοντας στο Λιμάνι για να καλύψει το κενό που μόλις είχε αφήσει ο Μπράουν Ιντέγε. Η επιθετική ανομβρία άλλωστε στο ρόστερ των πρωταθλητών ήταν εμφανής καθώς ο έτερος μοναδικός καθαρόαιμος φορ ήταν ο πολυδιαφημισμένος Όσκαρ Καρντόσο που όμως είχε... τσακωθεί με τα αντίπαλα δίχτυα, με αποτέλεσμα να δούμε αρκετές φορές αλχημείες τύπου Σεμπά στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού. 

Διάλεξε τον εύκολο δρόμο...
O Ανσαριφάρντ διάλεξε ίσως τον πιο βατό δρόμο που είχε μπροστά του. Στον Παναθηναϊκό θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει δίδυμο του με τον Μάρκους Μπεργκ στην επίθεση και φέτος -μετά από όσα έγιναν- να είναι πιθανώς ο βασικός επιθετικός της ομάδας. Στην ΑΕΚ θα είχε πιθανότατα επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως βέβαια και στον ΠΑΟΚ, ελέω της αφλογιστίας του Αθανασιάδη. Εν τέλει οι δύο τελευταίοι κατέληξαν σε δύο... σούπερ λύσεις, παίρνοντας Αραούχο και Πρίγιοβιτς κι ο Καρίμ διάλεξε με γνώμονα μάλλον τον ευκολότερο δρόμο για τίτλους και χρήματα και λιγότερο για το πώς θα μπορέσει ο ίδιος να αποτελέσει σημείο αναφοράς σε έναν μεγάλο σύλλογο. 

Ντεμπούτο-όνειρο, αλλά...
Στις 25 Ιανουαρίου ο Ανσαριφάρντ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και σίγουρα δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο. Οχι μόνο βρέθηκε στο βασικό σχήμα, αλλά ήταν αυτός που στο 81' έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του στο εκτός έδρας 1-1 με τον Άρη στο Κύπελλο. Αυτό ήταν, οι διθύραμβοι είχαν ήδη ξεκινήσει στο μεγάλο Λιμάνι, με τον Σάββα Θεοδωρίδη να ζητάει... 11 Ανσαριφάρντ! 

«Ευτυχώς ο Καρίμ είναι ένα λαμπρό παιδί, εξαιρετικό παιδί, είχαμε τις πληροφορίες μας ότι είναι χαρακτήρας διαμάντι και έτσι είναι. Εγώ, όταν πρόκειται για ξένους, τέτοιους θέλω, στρατιώτες. Έλεγα παλιότερα ότι ήθελα 11 Φουστέρ, μετά έλεγα ότι θέλω 11 Μιλιβόγεβιτς, πιστεύω ότι ο Ανσαριφάρντ μπορεί να με κάνει να λέω ότι θέλω 11 Ανσαριφάρντ!», έλεγε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ. 

H συνέχεια δεν ήταν ακριβώς ανάλογη για τον Ιρανό, αλλά μετά από σχεδόν ένα μήνα ήρθε ένα άλλο εκτός έδρας ματς για να ανεβάσει... κατακόρυφα τις μετοχές του. Εκείνο με την Οσμανλίσπορ στην Τουρκία όπου ο ο Ανσαριφάρντ σημείωσε δύο γκολ στο 3-0 των "ερυθρολεύκων". Στο πρωτάθλημα ωστόσο ο διεθνής στράικερ έμεινε "άσφαιρος" στις εννιά συμμετοχές που "έγραψε", μόνο οι πέντε ως βασικός, καθώς το μοναδικό τέρμα στο οποίο συμμετείχε, στο 2-0 επί του Ατρομήτου, χρεώθηκε τελικά ως αυτογκόλ. 

Το καλοκαίρι της μεγάλης απόφασης
Η αναμενόμενη αποχώρηση του Καρντόσο στο τέλος της περσινής σεζόν έδειχνε να φέρνει τον Ανσαριφάρντ ως τη μοναδική σταθερά στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Στην αρχή αυτό, γιατί στη συνέχεια ο Ιρανός έδειχνε ολοένα να περιθωριοποιείται. Κάτι η έλευση ενός φορ των 2 εκατομμυρίων (Εμενίκε), κάτι το δυνατό ξεκίνημα του Μπεν και η έλευση του Τζούρτζεβιτς κι ο Ιρανός έφτασε να είναι μεταξύ 3ης και 4ης επιλογής. Κι αν άπαντες χθες περίμεναν ότι ο 27χρονος άσος θα έπαιρνε σήμερα φανέλα βασικού στο Κύπελλο, ο Χάσι τους διέψευσε, αφήνοντάς τον εκτός αποστολής. 

Ποιος όμως ευθύνεται γι' αυτό; Ο Κοσοβάρος τεχνικός που είχε καταστήσει σαφές με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στον παίκτη ότι δεν τον έχει στα βασικά πλάνα του ή εκείνος που... μουλάρωσε και δεν θέλησε να πάει το καλοκαίρι σε μία ομάδα που θα είχε εγγυημένο χρόνο συμμετοχής, τη στιγμή άλλωστε που βρισκόμαστε και σε προμουντιαλική χρονιά; 

Τη μία εβδομάδα ο Ανσαριφάρντ "πήγαινε" στη Νότιγχαμ Φόρεστ και την άλλη στον Πανιώνιο για έναν και πλέον μήνα. Ιδίως στην Πλατεία γνώριζε πολύ καλά ότι εφόσον δεχόταν να επιστρέψει, θα ήταν "βασιλιάς". Φευ! Ο Ιρανός επέμεινε να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητές του και να παραμείνει κάτοικος Ρέντη. Αν η συνέχεια θα τον δικαιώσει; Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει ακόμα, πιθανώς σε έναν μήνα από τώρα να αρχίσει όχι μόνο να παίρνει ευκαιρίες από τον προπονητή του, αλλά και να "πυροβολάει" κατά ριπάς τα αντίπαλα δίχτυα. Το... τώρα όμως, κάθε άλλο παρά credits δίνει στην επιλογή του να παραμείνει στο Ολυμπιακό. Κι αυτό ενώ η φετινή σεζόν θα έπρεπε να είναι χρονιά εκτόξευσης για τον ίδιο με φόντο τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μέχρι στιγμής εξελίσσεται σε εφιάλτη, βάζοντας προφανώς σε κίνδυνο ακόμη και τη θέση του στην εθνική ομάδα. Και η μοναδική ανάμνηση από την έως τώρα θητεία του στους πρωταθλητές Ελλάδος, είναι εκείνα τα λόγια του Σάββα Θεοδωρίδη...