Πότε είχαμε ΞΑΝΑ κάτι τέτοιο;

Στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, η ΕΝΠ χρησιμοποίησε έναν μόλις Κύπριο στο παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα. Και αυτό ήταν κάτι που σχολιάστηκε με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο…

Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό και αυτό φυσικά έδωσε μεγαλύτερη έκταση στο ότι η Παραλιμνίτικη ομάδα, μια διαχρονική ποδοσφαιρομάνα χρειάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της να πληρώσει πρόστιμο για την μη χρησιμοποίηση τουλάχιστον δύο Κύπριων.

Ο αγώνας με τον Ερμή, ήταν εξαιρετικά σημαντικός αφού η Ένωση προερχόταν από δύο σερί ήττες και ήθελε πάση θυσία την νίκη και τους τρεις βαθμούς. Και το πέτυχε, με τους Κύπριους πρωταγωνιστές. ΟΛΟΥΣ μάλιστα!

Ίσως ακούγεται υπερβολικό, αλλά δεν είναι. Πέντε Κύπριοι ήταν στο αρχικό σχήμα και ήταν όλοι εξαιρετικοί, σίγουρα στους κορυφαίους. Πρώτος απ’ όλους ο ΑΡΧΗΓΟΣ Λευτέρης Μέρτακκας που παίζοντας σαν στόπερ είχε ηγετική παρουσία και ακολούθησαν ο Δημήτρης Μουλαζίμης στο δεξί άκρο της άμυνας που αν και ήταν το πρώτο του φετινό παιχνίδι έδειξε πανέτοιμος και δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα να φανεί η απουσία του Αμπαρτζουμιάν, ο Ανδρέας Κυριάκου ο οποίος έδεσε αρμονικά με τον Λευτέρη στο κέντρο της άμυνας  και ειδικά στο ψηλό παιχνίδι ήταν απροσπέλαστος, ο Λοΐζος Κοσμά που παίζοντας ως αμυντικό χαφ και αντί – Ενόχ πραγματοποίησε μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του, έχοντας σχεδόν αλάνθαστο παιχνίδι και φυσικά ο Ιωάννης Πίττας που πέτυχε ένα απίθανο γκολ και που στο σύνολο των τριών αγώνων της ΕΝΠ, είναι ο κορυφαίος της.

Ξεκίνησαν πέντε Κύπριοι δηλαδή και ήταν και οι πέντε κορυφαίοι! Θυμάται κανείς φίλος της Ένωσης ανάλογη περίπτωση με τόσους πολλούς Κύπριους βασικούς και ΟΛΟΥΣ διακριθέντες; Δύσκολο…