ΘΕΛΟΥΝ την νίκη, κι ας ήταν οι τελευταίες... ΑΝΟΥΣΙΕΣ!

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, Ένωση και Ανόρθωση θα αναμετρηθούν στο «Τάσος Μάρκου» στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta.

Δεδομένα οι δύο ομάδες θα έχουν μεγάλη θέληση για την νίκη, με την γηπεδούχο ομάδα να έχει μόλις μία και τέσσερις ήττες μέχρι στιγμής ενώ ελαφρώς καλύτερη είναι η συγκομιδή των φιλοξενούμενων (μια νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες).

Θα παίξουν για την νίκη αλλά οι τελευταίες τους νίκες σε μεταξύ τους παιχνίδι, αποδείχθηκαν… ανούσιες!

Η τελευταία φορά που η ΕΝΠ κέρδισε την Ανόρθωση, ήταν την σεζόν 2013-14. Στις 9 Φεβρουαρίου του 2014, επικράτησε με 4-0 στο Παραλίμνι σε ένα βράδυ που ο Μπεσάρτ Ιμπραϊμι μετατράπηκε σε… Ζλάνταν Ιμπραΐμοβιτς και σημείωσε χατ τρικ, όντας και ο δημιουργός του τέταρτου γκολ (Ιγκόρ Αγκούλο). Ανούσια, διότι ενάμιση μήνα μετά οι «βυσσινί» υποβιβάστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους…

Η τελευταία φορά που κέρδισε η Ανόρθωση την Ένωση, ήταν την σεζόν 2015-16. Στις 2 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας επικράτησε με 2-0 στο «ΠΑΠ» με σκόρερ τους Λαΐφη και Ντλοβού. Ανούσια, διότι μετά από ένα δίμηνο στο τέλος του πρωταθλήματος έμεινε εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.