Aνώτερη η Τσέλσι και πρόκριση στους «32»

Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ προσπάθησε άλλα δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα (0-1) απέναντι στην ανώτερη Τσέλσι, με τους Άγγλους να εξασφαλίζουν και μαθηματικά την πρόκριση τους στην φάση των «32» του Europa League.

Η ΜΠΑΤΕ μπορεί να είχε δυο δοκάρια στην αναμέτρηση (ένα σε κάθε ημίχρονο), ωστόσο η Τσέλσι ήταν αρκετά καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να φύγει με το διπλό, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Ζιρού με ωραία κεφαλιά.

Τα πλάνα των δυο προπονητών 

Με σύστημα 4-4-3 παρέταξε ο Αλιακσέι Μπάγκα την ομάδα του, με τον Σερμπίτσκι κάτω από τα δοκάρια, τους Φιλίποβιτς, Φιλιπένκο, Βολκόφ και Ρίος στην τετράδα της άμυνας από αριστερά προς τα δεξιά, τους Χλεμπ, Ντράχουν και Μπάγκα στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Στάσεβιτς, Σίγκνεβιτς και Σκάβιτς αποτέλεσαν την επιθετική τριάδα.

Τον ίδιο σχηματισμό επέλεξε και ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίσιο Σάρι, τοποθετώντας τον Αριζαμπαλάνγκα κάτω από τα δοκάρια, τους Έμερσον, Κρίστενσεν, Κέιχιλ και Ζαπακόστα στην τετράδα της άμυνας, τους Μπάρκλει, Ζορζίνιο και Λόφτους-Τσικ στη μεσαία γραμμή ενώ, η επιθετική τριάδα αποτελούνταν από τους Αζάρ, Ζιρού και Πέδρο.

Την κατοχή η Τσέλσι, δοκάρι η ΜΠΑΤΕ!

Με άσχημες καιρικές συνθήκες διεξήχθη η αναμέτρηση στη «Μπορίσοφ Αρένα», καθώς η θερμοκρασία άγγιζε τους 6 C, ενώ επικρατούσε και έντονη βροχόπτωση με ομίχλη.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΜΠΑΤΕ, σε αντίθεση με το παιχνίδι στο Λονδίνο, προσπάθησε να αποφύγει να δεχτεί ένα γρήγορο γκολ, δείχνοντας παράλληλα και μια καλύτερη εικόνα στην επίθεση. Μόλις στο 12’ η πρωταθλήτρια Λευκορωσίας έχασε μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ του Μπάγκα να βρίσκει δοκάρι, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντράχουν επιχείρησε ακόμα ένα σουτ χωρίς να βρίσκει στόχο.

Από την άλλη η Τσέλσι ήταν αναμενόμενα η ομάδα που είχε την μεγαλύτερη κατοχή. Μετά τα πρώτα 15 λεπτά ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο δεν κατάφερε να «σπάσει» την άμυνα των αντιπάλων και να πετύχει κάποιο τέρμα. Οι Άγγλοι απείλησαν με τα σουτ του Ζιρού στο 18’ και στο 41’ και το σουτ του Έμερσον στο 41’.

Έδωσε την... λύση ο Ζιρού για την Τσέλσι 

Μόλις επτά λεπτά χρειάστηκε η Τσέλσι στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρει το προβάδισμα. Στο 52ο λεπτό μετά από σέντρα του Έμερσον, ο Ζιρού βρίσκει τη μπάλα και με μια χαμηλή κεφαλιά τη στέλνει στα δίχτυα.

Από τη στιγμή που άνοιξαν το σκορ οι Άγγλοι είχαν τόσο την κατοχή όσο και τις ευκαιρίες. Στο 56’ και στο 61’ ο Αζάρ προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά οι αμυντικοί της ΜΠΑΤΕ επενέβησαν την τελευταία στιγμή. Ο τερματοφύλακας των Λευκορώσων  απέκρουσε ένα σουτ του Ζιρού στο 63’, ενώ οι Μπάρκλει και Ζορζίνιο ήταν άστοχοι στις προσπάθειες που επιχείρησαν στο 68’ και 75’ αντίστοιχα.

Μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα σουτ του Σίγκνεβιτς στο 58ο λεπτό που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αριζαμπαλάνγκα.

Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης οι παίκτες της ΜΠΑΤΕ ήταν φανερά κουρασμένοι, καθώς η «στρατηγική» της Τσέλσι, να διατηρεί την κατοχή και να κυκλοφορεί συνεχώς την μπάλα, ανάγκασε τους Λευκορώσους να τους «κυνηγούν» σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα.

ΜΠΑΤΕ (Αλεξέι Μπάγκα): Σερμπίτσκι, Φιλιπένκο, Φιλίποβιτς, Ρίος, Σάβιτς (76’ Μούκαμ), Βολκόβ, Ντράγκουν, Μπάγκα, Χλεμπ (81’ Μπερέζκιν), Σιγκνέβιτς (73’ Τουομίνεν), Στάσεβιτς

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Έμερσον, Κέιχιλ, Κρίστενσεν, Τζαπακόστα, Ζορζίνιο, Λόφτους-Τσικ (64’ Κόβατσιτς), Μπάρκλεϊ, Αζάρ (62’ Γουίλιαν), Πέδρο (85’ Οντόι), Ζιρού