Εγκαίνια... με το δεξί! (στιγμιότυπα)

Η Τότεναμ έκανε ποδαρικό στο νέο της σπιτικό με νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας (2-0) που την επανέφερε στην τρίτη θέση. Καλή εμφάνιση μετά από καιρό για την Τσέλσι που διέλυσε την Μπράιτον (3-0) και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για έξοδο στο Champions League.

Το περιβάλλον ήταν άγνωστο, μέχρι να προσαρμοστούν οι παίκτες της Τότεναμ στο νέο της στολίδι, τους πήρε κάποιο χρόνο. Υπό το βλέμμα 59.215 τυχερών που πήραν γεύση από το νέο γήπεδο, οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποκετίνο έκαναν ποδαρικό με το δεξί απέναντι σε μία πολύ ανταγωνιστική Κρίσταλ Πάλας.

Η ιστορία έγραψε πως ο πρώτος παίκτης που σκόραρε για τα «σπιρούνια» σε αυτό το γήπεδο ήταν Ασιάτης. Χρειάστηκε να περάσουν 55 λεπτά μέχρις ότου ο Σόν να εκμεταλλευτεί κλέψιμο και πάσα του Έρικσεν με με ένα περίεργο σουτ που κόντραρε σε σώματα να κάνει το 1-0.

Η Κρίσταλ Πάλας δεν κατάφερε ποτέ να γίνει απειλητική προς την εστία του Γιορίς και η χαριστική βολή ήρθε εννιά πριν το τέλος, όταν ο Έρικσεν εκμεταλλεύτηκε σάστισμα των αμυντικών της Κρίσταλ Πάλας που πίστευαν ότι υποδείχθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Κέιν, με τον Δανό μέσο να κάνει το 2-0 που φέρνει τα «σπιρούνια» ξανά στην τρίτη θέση.

Την ίδια ώρα μερικά χιλιόμετρα βορειότερα, η Τσέλσι έκανε μετά από καιρό μία εμφάνιση της προκοπής και κέρδισε εύκολα την Μπράιτον με 3-0. Στην πρώτη του εμφάνιση στην ενδεκάδα των μπλε, ο Χάντσον-Οντόι σέρβιρε το 1-0 στον Ζιρού (38’), ενώ στην επανάληψη την σκυτάλη πήρε ο Εντέν Αζάρ. Ο Βέλγος μάγος έβαλε το δεύτερο (60’) κι έφτασε το 3-0 για τον Λόφτους-Τσικ, με την ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι να ανεβαίνει στην πέμπτη θέση ισόβαθμη με την τέταρτη Άρσεαλ.