Αυτή η Λίβερπουλ δεν σταματιέται! (στιγμιότυπα)

Η Λίβερπουλ είχε την κατοχή, είχε τις ευκαιρίες και χτύπησε την ώρα που έπρεπε με Βαϊνάλντουμ και Μίλνερ (0-2) για να περάσει από την έδρα της Κάρντιφ διατηρώντας τις ελπίδες της για τον τίτλο.

Ένα βασικό αξίωμα του ποδοσφαίρου αναφέρει ότι για να στεφθείς πρωταθλητής πρέπει να περάσεις από τις θεωρητικά «μικρές» έδρες. Μία τέτοια ήταν και η Κάρντιφ που βρίσκεται στη 18η θέση και μάχεται για τη σωτηρία της. Οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν μαζικά στο πρώτο ημίχρονο και η Λίβερπουλ έχασε σημαντικές ευκαιρίες με Μανέ και Σαλάχ. 

Η Λίβερπουλ μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο ματς αποφασισμένη να καθαρίσει από νωρίς. Οι παίκτες της Κάρντιφ όμως είχε κλείσει τους χώρους με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι φιλοξενούμενοι να κάνουν το παιχνίδι τους. Στο 22ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους «Reds» με τον Φιρμίνο. Ο Βραζιλιάνος αφού έκρυψε την μπάλα μαζί με Σαλάχ και Μανέ βρέθηκε σε θέση βολής ωστόσο αστόχησε. Στο 34ο λεπτό ήταν η σειρα του Σαλάχ να απωλέσει μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Αιγύπτιος πλάσαρε μέσα από την περιοχή ωστόσο ο Νιλ Έθεριτζ έκανε σπουδαία επέμβαση.

Η Λίβερπουλ που είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας απείλησε και πάλι στο 41ο λεπτό με τον Φιρμίνο που έπιασε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας της Κάρντιφ έδειξε και πάλι τα αντανακλαστικά του. Τρία λεπτά αργότερα (44') η Κάρντιφ απείλησε με τον Νιάσε αλλά ο Άλισον έδιωξε σε κόρνερ. 

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε σερί ευκαιρίες με Μανέ και Άρνολντ. Στο 57ο λεπτό ο Βαϊνάλντουμ έλυσε τον γόρδιο δεσμό και με κεραυνο μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άρνολντ άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν εκ νέου μεγάλη ευκαιρία με τον Χέντερσον στο 61ο λεπτό. Στα υπόλοιπα λεπτά η Λίβερπουλ έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη χωρίς να απειλείται ιδιαίτερα.

Στο 81ο λεπτό ο Μίλνερ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ και την έφερε πιο κοντά στη νίκη. Η Λίβερπουλ σημείωσε την ένατη σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που είχε να συμβεί από το 2014.