ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ σήμερα, στην προσπάθεια της Κύπρου για πέντε Ευρωπαϊκά "εισιτήρια"

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ σήμερα, στην προσπάθεια της Κύπρου για πέντε Ευρωπαϊκά "εισιτήρια"

Ακόμα ένας προκριματικός γύρος ολοκληρώθηκε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την Κύπρο να καταγράφει δυο προκρίσεις (ΑΠΟΕΛ, Απόλλων) και έναν αποκλεισμό (ΑΕΚ) αυτή την βδομάδα.

Πιο κάτω τα δεδομένα στην μάχη που κάνουμε να διατηρηθούμε στην 15η θέση, η οποία θα μας δώσει πέντε Ευρωπαϊκά εισιτήρια για την σεζόν 2021/22 (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Εuropa League και δύο στα προκριματικά του Europa League 2).

Η Κύπρος αυτή την στιγμή παραμένει στην 15η θέση της κατάταξης της UEFA, από την οποία ξεκίνησε την σεζόν. Έχει 24.875 βαθμούς, έναντι 23.500 της 16ης Ελλάδας που όμως συνεχίζει με τρεις ομάδες στην Ευρώπη και έχει την ευκαιρία να μαζέψει περισσότερους βαθμούς από την Κύπρο, απ' εδώ και πέρα.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως ακόμα και η 14η θέση είναι πιθανό σενάριο αφού η Δανία που είναι τώρα εκεί με 25.500 βαθμούς, συνεχίζει με μόνο μια ομάδα στην Ευρώπη.

Όπως και να έχει, όλη η ουσία είναι η κατάληψη της 15ης θέσης, στόχος πάντως πολύ δύσκολος παρά το προβάδισμα των 1.375 βαθμών που έχουμε αυτή την στιγμή έναντι της Ελλάδας. Με νέες επιτυχίες από Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ θα τα καταφέρουμε, αλλιώς πιθανότατα σύντομα να υποχωρήσουμε.

Θα παρακολουθούμε την... μάχη και τις επόμενες βδομάδες θα καταγράψουμε ξανά τα δεδομένα.

Νικόλας Γωγάκης