Β ΑΝΔΡΩΝ: Ντέρμπι κορυφής στο Φρέναρος - Η 6η αγωνιστική

Β ΑΝΔΡΩΝ: Ντέρμπι κορυφής στο Φρέναρος - Η 6η αγωνιστική

Ώρα για ντέρμπι στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Β Κατηγορίας Ανδρών στην 6η αγωνιστική. Οι δυο πρωτοπόρες ομάδες του πρωταθλήματος και οι κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες στις πέντε πρώτες αγωνιστικές συγκρούονται την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα Αθλοπαιδιών του Γυμνάσιου «Φώτη Πίττα» στο Φρέναρος. Ολυμπιάς Φρενάρους και Ε.Ν.Α.ΑΘ σε ένα κρας τεστ με αβέβαιη έκβαση.

Στους άλλους τρεις αγώνες ο Φοίνικας Πύλας  UCLan Cyprus υποδέχεται την Ολυμπιάδα Νεαπόλεως, ο Άρης Πολεμίου πάει στη Λευκωσία για να αντιμετωπίσει τον Εθνικό Λατσιών, ενώ ο ΑΠΟΚ φιλοξενεί τον Α.Ο. Διόνυσο. Αναλυτικά:

AIΘΟΥΣΑ ΑΘΛΟΠΕΔΙΩΝ ΓΥΜΝ. «ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ»: ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ. – Ε.Ν.Α.ΑΘ

Οι δυο κατά τεκμήριον καλύτερες ομάδες στοχεύουν στο τρίποντο για να μείνουν μόνοι στην κορυφή. Οι πρώτες 5 αγωνιστικές κατέδειξαν ότι «μαυροκόκκινοι» και «κιτρινόμαυροι» είναι ένα κλικ πιο πάνω από τις άλλες 6 ομάδες και θα διεκδικήσουν την άνοδο στα «σαλόνια». Ο αγώνας είναι σημαντικός αφού όποια ομάδα κερδίσει θα αποκτήσει και πλεονέκτημα στη μάχη τίτλου και ανόδου στα πλέϊ –οφς εάν συναντηθούν.

Η Ε.Ν.Α.ΑΘ είναι στην πρώτη θέση υπερισχύοντας κατά ενός χαμένου σετ από την Ολυμπιάς, άρα η νικήτρια ομάδα θα ξεχωρίσει στην πρωτιά.

Η ομάδα του Φρενάρους θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα (το γήπεδο προβλέπεται να είναι γεμάτο) και να πάρει το τρίποντο. Η Ε.Ν.Α.ΑΘ που εντυπωσιάζει πάει στο Φρέναρος για ένα μεγάλο διπλό με πολλά – πολλά οφέλη.

Διαιτητές: Γ. Παπαγεωργίου – Μ. Κοκκωνή

Σημειωτής: Α. Μάρκου

Ώρα έναρξης: 19:30

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΛΑΣ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΥΛΑΣ UCLan Cyprus – OΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

Ενδιαφέρον αγώνας με τις δυο ομάδες να ζητούν τη νίκη. Ο UCLan Cyprus Φοίνικας Π. θα επιζητήσει το τρίποντο στη μάχη που κάνει για την τετράδα, ενώ με το «αυτί καρφωμένο» στο Φρέναρος θέλει να μειώσει τις αποστάσεις από τις δυο πρωτοπόρες.

Η Ολυμπιάδα Ν. με μείγμα έμπειρων και νεαρών πετοσφαιριστών ξέρει ότι για να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις πρέπει να πάρει μεγάλες νίκες και τέτοιος είναι ο αγώνας στην Πύλα.

Διαιτητές: Π. Σαράντης – Α. Ζορλής

Σημειωτής: E.Παπαχριστοφόρου

Ώρα έναρξης: 19:30

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ: ΕΘΝΙΚΟΣ Λ. – ΆΡΗΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥ

Ο Άρης Πολεμίου παρουσιάζει ένα πολύ δυνατό σύνολο αυτές τις πρώτες 5 αγωνιστικές και βρίσκεται στην τετράδα. Ο αγώνας στα Λατσιά απέναντι στον Εθνικό αποτελεί πρόκληση, αφού: Πρώτο: Πρέπει να κερδίσει για να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες των προπορευόμενων. Δεύτερο: Ο Εθνικός στην έδρα του είναι επικίνδυνη ομάδα.

Η ομάδα των Λατσιών θα προσπαθήσει να πετύχει τη δεύτερη της νίκη παρά τις δυσκολίες του αγώνα. Ο Εθνικός για να ανέβει θέλει νίκες στην έδρα του.

Διαιτητές: A. Παντελίδης – Ν. Τζιακούρης

Σημειωτής: A. Iακώβου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Α. Κολοκοτρώνης

Ώρα έναρξης: 20:00

 

AΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: ΑΠΟΚ- Α.Ο. ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Ο αγώνας μοιάζει να έχει ως φαβορί την ομάδα του Αθλητικού Πανεπιστημιακού Ομίλου Κύπρου που κάνει μια καλή πορεία, αλλά ο Α.Ο. Διόνυσος θέλει να δώσει «σημεία ζωής».

Ο ΑΠΟΚ είναι κοντά στη μάχη της τετράδας και το τρίποντο θα είναι ευεργετικό από κάθε άποψη. Ο Α.Ο. Διόνυσος ταξιδεύει στη Λευκωσία για την πρώτη του νίκη αφού θέλει να ξεκολλήσει από την 8η θέση.

Διαιτητές: Δ. Κουκούνης – Μ. Προκοπίου

Σημειωτής: X. Πασιουλή

Ώρα έναρξης: 19:45

Bαθμολογία (5η Αγωνιστική)

Ε.Ν.Α.ΑΘ (15-01) 15
Ολυμπιάς Φρ. (15-02) 15
Άρης Πολ. (11-08) 09
Φοίνικας Π. UCLan Cyprus (11-08) 08
AΠΟΚ (08-10) 07
Ολυμπιάδα Ν. (04-12) 03
Εθνικός Λ. (04-12) 03
Α.Ο. Διόνυσος (00-15) 00