Ο "Τάγκμπα" το... έφερε τούμπα (Φώτος)

Mε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκο Ταγκμπατζούμι, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, η ΑΕΛ ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 από το γκολ του Ρίισε στο 12΄ και πήρε τη νίκη με 2-1 επί του ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο Στάδιο, στο μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής.

Το πρώτο δεκάλεπτο... κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με εξαίρεση μία κεφαλιά του Τζιμπούρ στο 9΄, με την μπάλα να... φεύγει άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι... πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και τρία λεπτά αργότερα... άνοιξαν το σκορ. Σέντρα του Αλεξάνδρου από δεξία, κεφαλιά του Ρίισε και 1-0 για το ΑΠΟΕΛ.

Δύο λεπτά αργότερα, το ντέρμπι διεκόπη λόγω ρίψης καπνογόνων και εισόδου μερικών οπαδών των φιλοξενούμενων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ όταν πήγε να ξεκινήσει και πάλι, τότε εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και οπαδοί των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να υπάρξει εκ νέου διακοπή, αφού οι διαιτητές κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια, μιας και υπήρξε ανταλλαγή αντικειμένων από τους οπαδούς των δύο ομάδων -στο έδαφος βρέθηκε ο Βαλεντίνος Σιέλης κατά τη διάρκεια της διακοπής του ντέρμπι, μετά από ρίψη κροτίδας που έπεσε δίπλα του. Ακολούθως και μετά από την ιατρική περίθαλψη ο μεσοαμυντικός της ΑΕΛ σηκώθηκε, χωρίς να φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Η αστυνομία... απουσίαζε και μετά από αρκετά λεπτά προσπάθησε να επιβάλει την τάξη, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή 20 λεπτών μέχρι και την επανάνεναρξη του ντέρμπι.

Από εκεί και πέρα και όπως ήταν λογικό οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων προσπαθούσαν να βρουν τα... πατήματά τους, με τη Λεμεσιανή ομάδα να ήταν αυτή που... απείλησε πρώτη μετά την επανέναρξη, όταν ο Πάρντο απέκρουσε το σουτ του Καλό στο 43΄, ενώ ο κήπερ του ΑΠΟΕΛ απέκρουσε και την εκτέλεση φάουλ του Λο Σάμπου στο έκτο λεπτών των καθυστερήσεων.

Η ομάδα του Χριστοφόρου συνέχισε να... πατάει καλύτερα και στο 19΄ του χρόνου των καθυστερήσεων έχασε νέα καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και άστοχη έξοδο του Πάρντο, το σουτ του Σαρδινέρο απομακρύνθηκε από το Σωτηρίου, με την μπάλα να φτάνει στη συνέχεια στο Νικολάου, που σούταρε άουτ.

Στην επανάληψη, η ομάδα της Λευκωσίας ήταν αυτή που και πάλι βρήκε την πρώτη ευκαιρία και συγκεκριμένα στο 49΄, όταν... πλησίασε στο 2-0, αλλά το πλασέ του Σωτηρίου από καλή θέση... έφυγε άουτ.

Άμεση η... απάντηση από πλευράς ΑΕΛ, αφού ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Οχένε... έφυγε μολις άουτ, ενώ στο 55΄ ο Καλό μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα έξω.

Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 58΄. Εκτέλεση φάουλ από το Νικολάου, κεφαλιά του Λο Σάμπου και η μπάλα άουτ.

Η υπεροχή των "γαλαζοκιτρίνων" της Λεμεσού έμελλε να μετουσιωθεί σε γκολ στο 65΄, όταν ο Καλό έπεσε στο έδαφος σε μαρκάρισμα από τον Αμορίν και ο Μασιάς σφύριξε πέναλτι. Ο Ταγκμπατζούμι που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι... νίκησε τον Πάρντο, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Αυτό το γκολ... ανέβασε ακόμα περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του Χριστάκη Χριστοφόρου, οι οποίοι αφού έχασαν μία καλή ευκαιρία με το Σαρδινέρο στο 72΄ ολοκλήρωσαν την ανατροπή με ασύλληπτο σουτ του Ταγκμπατζούμι, ο οποίος έκανε το 2-1.

Μάλιστα, η ΑΕΛ θα μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμά της, ωστόσο το σουτ του Ταγκμπατζούμι στο 81΄ κόντραρε και... έφυγε σε κόρνερ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ελευθερίου βρέθηκε απέναντι από τον Πάρντο, ο οποίος απέκρουσε το σουτ του Κύπριου άσου.

Και όταν χάνεις ευκαιρίες, συνήθως το... πληρώνεις, ωστόσο ο Ρομέρο απέκρουσε την κεφαλιά του Παπάζογλου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, κρατώντας το 2-1, χαρίζοντας παράλληλα μία μεγάλη νίκη για την ομάδα του.

ΑΕΛ: Ρομέρο, Σιέλης, Λο Σάμπου, Ελευθερίου, Εντμάρ, Νικολάου, Σακέτι, Οχένε (86΄ Σταύρου), Καλό (90+5΄ Ναντό), Σαρδινέρο (90΄ Ιονίτσα), Ταγκμπατζούμι.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Αμορίν, Κακά, Σέρτζιο, Ρίισε (83΄ Χαραλαμπίδης), Μοράις, Γκόμες (85΄ Αρτυματάς), Αλεξάνδρου, Σωτηρίου (66΄ Παπάζογλου), Ντε Βινσέντι, Τζιμπούρ.

Κίτρινες Κάρτες: Σακέτι, Σιέλης (4η), Ελευθερίου - Αμορίν, Κακά, Αλεξάνδρου, Ντε Βινσέντι, Παπάζογλου (4η), Τζιμπούρ.

** Στον αγώνα του Α΄ Γύρου οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς τέρματα.

** Με τρεις αλλαγές παρέταξε την ΑΕΛ ο Χριστάκης Χριστοφόρου σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Ο Ελευθερίου πήρε τη θέση του Καρλίτος, ο Νικολάου του Ντιαλό και ο Οχένε του Μπεμπέ.

** Με δύο αλλαγές παρέταξε το ΑΠΟΕΛ ο Σάββας Παρασκευάς σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο την Αγία Νάπα. Ο Αλεξάνδρου πήρε τη θέση του Παπάζογλου και ο Ντε Βινσέντι του Εφραίμ.

** Στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ κάθισε ο Σάββας Παρασκευάς, μετά από το «διαζύγιο» με το Γιώργο Δώνη.

** Παρών στο γήπεδο και ο νέος τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, ο Γερμανός Θόρστεν Φινκ.

** Πριν από το σημερινό ντέρμπι, η ΑΕΛ αγνοούσε τη νίκη από την 11η αγωνιστική, όταν επικράτησε με 1-0 του Οθέλλου Αθηένου στο Τσίρειο Στάδιο, στις 29 Νοεμβρίου 2014, ενώ η τελευταία νίκη του ΑΠΟΕΛ σημειώθηκε τη 12η αγωνιστική, όταν κέρδισε με 1-0 την Ανόρθωση στο "Αντώνης Παπαδόπουλος", στις 5 Δεκεμβρίου 2014.

** Πρώτο γκολ για τον Τζον Άρνε Ρίισε στο φετινό πρωτάθλημα.

** Παρών στο γήπεδο και ο προπονητής του Απόλλωνα, Ιοάν Αντόνε.

** Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Σιέλης και θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος της ΑΕΛ με αντίπαλο την Ανόρθωση στο "Αντώνης Παπαδόπουλος".

** Με τα δύο γκολ που σημείωσε ο Ταγκμπατζούμι έφτασε τα 4 στο φετινό πρωτάθλημα, με το Νιγηριανό να σκοράρει για δεύτερη σερί αγωνιστική, μετά από τον αγώνα με τον Απόλλωνα.

** Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Παπάζογλου και θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος του ΑΠΟΕΛ με αντίπαλο τον Οθέλλο στο ΓΣΠ.

** Ο Μάριο Σέρτζιο είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ που έχει αγωνιστεί και στα 16 παιχνίδια πρωταθλήματος, χωρίς να έχει χάσει λεπτό.

** Διαιτητής της αναμέτρησης ο Δημήτρης Μασιάς, με βοηθούς τους Νίκο Εγγλέζου και Χαράλαμπο Χαραλάμπους, ενώ τέταρτη η Αγγέλα Κυριάκου. Επιπρόσθετοι διαιτητές οι Ιωάννης Αναστασίου και Αβραάμ Τσούκκας.