"Με γεμίζει η ομάδα, μπορώ να παίξω στην πρώτη κατηγορία"

Οι συμπαίκτες του τον αποκαλούν "βράχο" στην άμυνα και μάλλον κάτι θα ξέρουν... Ο 20χρονος Ελλαδίτης, κεντρικός αμυντικός της ΠΑΕΕΚ, Θωμάς Γιαλαμίδης μιλά στο Kerkida.net για τις εμπειρίες του στο νησί, τους στόχους του με την προσφυγική ομάδα αλλά και την Εθνική Ελλάδος.

Ο Θωμάς είναι διεθνής με τις Εθνικές Κ17, Κ18 και Κ19 της Εθνικής ενώ φέτος διανύει την πρώτη του σεζόν στην ομάδα με της ΠΑΕΕΚ.

Ήρθες από την Ελλάδα στην Κύπρο για λογαριασμό της ΠΑΕΕΚ καις έχεις ήδη μια γεμάτη σεζόν. Θα ήθελα να μου πεις τις εμπειρίες σου από το πρωτάθλημα της Β΄Κατηγορίας του νησιού; Είσαι ευχαριστημένος εδώ; 

"Πρώτα απ΄όλα θέλω να ευχαριστήσω την ΠΑΕΕΚ και τον προπονητή μου που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την δυνατότητα να κάνω μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα της Β΄Κατηγορίας. Σίγουρα όταν ένας ποδοσφαιριστής αλλάζει περιβάλλον του είναι δύσκολο να προσαρμοστεί ωστόσο ήμουν τυχερός γιατί βρήκα πολύ ευνοϊκές συνθήκες στην ομάδα για να μπω γρήγορα στο κλίμα. Βασικό κομμάτι είναι και 2-3 παίκτες που γνώριζα από την Ελλάδα, είμαι πολύ ευχαριστημένος"

Θεωρείς ότι η Κύπρος και ειδικότερα η ΠΑΕΕΚ θα σε βοηθήσουν προκειμένου να κάνεις το επόμενο βήμα στην καριέρα σου;

"Πιστεύω ότι η ΠΑΕΕΚ είναι η κατάλληλη ομάδα για να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Είναι μια νέα εμπειρία για μένα η Κύπρος και μου δίνει μεγάλο κίνητρο να θέλω να πάω σε ομάδα πρώτης κατηγορίας"

Γνωρίζεις το Κυπριακό πρωτάθλημα; Πιστεύεις ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις σε ομάδες επιπέδου πρώτης κατηγορίας;

"Βεβαίως παρακολουθώ αλλά άλλο να το βλέπεις και άλλο να παίζεις. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά και υπομονή μπορώ να παίξω σε ομάδα πρώτης κατηγορίας"

Αποτέλεσες αρχηγός σε μικρές Εθνικές ομάδες της Ελλάδος. Θέλω να μου πεις τι σημαίνει για σένα αυτό.

"Δεν θα πω πολλά για αυτό το θέμα...για οποιονδήποτε φοράει το Εθνόσημο είναι ευλογία..

Έχεις πέρασμα από ομάδες της Ελλάδος, θέλω να μου πεις αν υπάρχει σύγκριση με τα δεδομένα στην Κύπρο και πιστεύεις ότι η ΠΑΕΕΚ σε γεμίζει αυτή την περίοδο της καριέρας σου ποδοσφαιρικά...

"Το πρωτάθλημα της Ελλάδος δε έχει τεράστιες διάφορες με της Κύπρου... Όπως στην Ελλάδα η Β΄ Εθνική είναι η κατηγορία της δύναμης, έτσι είναι και στην Κύπρο. Πιστεύω ότι είναι δυο ισοδύναμα πρωταθλήματα. Ναι, αυτή την στιγμή η ΠΑΕΕΚ με γεμίζει ποδοσφαιρικά αλλά ήταν ευχής έργο να μπορέσω τους επόμενους μήνες να κάνω άλμα στην πρώτη κατηγορία"

Οι συμπαίκτες σου σε αποτελούν "βράχο" στην άμυνα; Πως νιώθεις γι΄αυτό; 

"Ο καθένας έχει το παρατσκούκλι του στα αποδυτήρια. Αλ΄λά πιστεύω ότι αν δεν είχα δίπλα μου τον Βαγγέλη Τσιάμη που αυτή στην στιγμή είμαστε μαζί στα περισσότερα μας δεν θα είχα τόσο καλή απόδοση. Με βοηθάει πολύ" 

Πιστεύεις ότι μέχρι στιγμής η πορεία της ΠΑΕΕΚ είναι ικανοποιητική στο πρωτάθλημα;

"Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα που παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ψηλά στην βαθμολογία αλλά όταν μια ομάδα έχει πολλούς νέους παίκτες χρειάζεται χρόνο για να δέσει. Ευελπιστώ ότι στον δεύτερο γύρο θα μαζέψουμε περισσότερους βαθμούς"