"Η ΠΑΕΕΚ μου έμαθε να παίζω σωστό ποδόσφαιρο" (βίντεο)

Αν και μόλις 17 ετών ο Χρήστος Πασιαρδής εδώ και 10 χρόνια παίζει στην ΠΑΕΕΚ Κερύνειας. Φέτος ήταν ένας από τους μικρούς που καλέστηκαν για προπονήσεις στην  πρώτη ομάδα με την οποία προπονείται κανονικά εκτός τα Σαββατοκύριακα που έχει αγώνα...

Το Kerkida.net συνομίλησε με τον Χρήστο ο οποίος μας μίλησε για τις συνθήκες στην ομάδα, τα όνειρα του για το μέλλον αλλά και την... ξενομανία στις ομάδες μας...

Προπονείσαι με την πρώτη ομάδα σωστά; 

"Ναι προπονούμαι με την πρώτη ομάδα της ΠΑΕΕΚ κάθε εβδομάδα συστηματικά. Στην ΠΑΕΕΚ παίζω τα τελευταία 10 χρόνια και πιστεύω που έδωσε τα κατάλληλα εφόδια όλα αυτά τα χρόνια"

Βλέπουμε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ποδοσφαιριστές να κάνουν ντεμπούτο στις πρώτες ομάδες σε πολύ νεαρή ηλικία. Εσύ που ενδεχομένως να το ζήσεις αυτό, πόσο δύσκολο πιστεύεις ότι είναι; 

"Πιστεύω πως σίγουρα υπάρχει ένα επίπεδο δυσκολίας. Διότι το να παίξω σε αγώνα μαζί με παίκτες, οι οποίοι είναι πιο μεγάλοι όσον αφορά την ηλικία αλλά και έχουν περισσότερα χρόνια εμπειρίας γενικά οδηγεί στην αύξηση του επίπεδου δυσκολίας ακόμη περισσότερο"

Δείτε εδώ το βίντεο αφιέρωμα του Kerkida.net: 


Στην Κύπρο βλέπουμε εδώ και πολλά χρόνια ότι υπάρχει μια ξενομανία. Εσύ είσαι ένας Κύπριος νεαρός ποδοσφαιριστής που έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου. Πιστεύεις ότι η σκληρή δουλειά είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σε ωθήσει στο να αγωνιστείς σε ψηλότερο επίπεδο ή πιστεύεις ότι είναι θέμα νοοτροπίας του Κυπριακού ποδοσφαίρου αυτή η ξενομανία; 

"Προσωπικά πιστεύω πως η σκληρή δουλειά είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να με βοηθήσει να αγωνιστώ σε ψηλότερο επίπεδο. Διότι για να πετύχει οποιοσδήποτε τα όνειρα του και τους στόχους του χρειάζεται σκληρή δουλειά. Γι’αυτό και κάθε προπόνηση προσπαθώ να βελτιώνομαι. Οσο αφορά την ξενομανία πιστεύω πως όντως είναι θέμα νοοτροπίας του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Αλλά τα τελευταία χρόνια και λόγο της οικονομικής κρίσης υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για να προωθηθούν παιδιά από τις ακαδημίες διότι δεν υπάρχουν πλέον αρκετά χρήματα για να γίνουν μεταγραφές από το εξωτερικό"

Θα ήθελες στο μέλλον να αγωνιστείς στο εξωτερικό; Πόσο εφικτό πιστεύεις ότι είναι αυτό...

"Εννοείτε ότι θα ήθελα να αγωνιστώ στο εξωτερικό διότι θα είναι μια εμπειρία τελείως διαφορετική αλλα και το επίπεδο είναι πολύ πιο ψηλό και αυτό θα με βοηθούσε να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο. Επιπλέον πολλοί σκάουτερς επισκέπτονται την Κύπρο διότι γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα με σκοπό να τα προωθήσουν και να τους ανοίξουν πόρτες για ένα καλύτερο μέλλον"

Είσαι ευχαριστημένος στην ΠΑΕΕΚ; 

"Στην ΠΑΕΕΚ είμαι ευχαριστημένος... Πρώτα απ’όλα αυτοί μου έμαθαν να παίζω σωστό ποδόσφαιρο αλλά και με την σκληρή προσπάθεια και δουλειά έχω φτάσει ως αυτό το σημείο μέχρι τώρα.  Δηλαδή να είμαι επίσημα μέλος της πρώτης ομάδας  της ΠΑΕΕΚ.  Με αποτέλεσμα να εχώ όλα τα εφόδια για να προχωρήσω και να βελτιωθώ"

Προπονείσαι με την πρώτη ομάδα; Πιστεύεις ότι μπορείς να παίξεις σε επίσημο αγώνα με τους "μεγάλους";

"Με την πρώτη ομάδα προπονούμαι συστηματικά κάθε μέρα από την περίοδο προετοιμασίας της για την φετινή σεζόν εκτός από το Σαββατοκυρίακο που έχω αγώνα . Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να παίξω σε επίσημο αγώνα μαζί τους για το λόγο οτι είμαι μέλος της ομάδας. Συγκεκριμένα είμαι γραμμένος στο ρόστερ της πρώτης ομάδας και έχω είδη πάει σε αποστολή σε επίσημο αγώνα".