Σατσιάς για το ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ και όχι μόνο!

Ο Μαρίνος Σατσιάς, προπονητής του Εθνικού Λατσιών σχολιάζει στην ιστοσελίδα μας kerkida.net, το μεγάλο ντέρμπι του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΚ, την πορεία του με τον Εθνικό, τους στόχους του και τα όνειρα του στην προπονητική.

Ο παλαίμαχος άσος και εμβληματικός αρχηγός του ΑΠΟΕΛ χρίζει φαβορί τους γαλαζοκίτρινους που όμως όπως τονίζει δεν πρέπει να υποτιμήσουν την πληγωμένη ΑΕΚ…

Για το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ….

“Το ΑΠΟΕΛ ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί από την αρχή της χρονιά, και δεν το λέω επειδή ήμουν παίκτης στο ΑΠΟΕΛ αλλά επειδή πάντα ο πρωταθλητής ξεκινάει σαν φαβορί.. Πιστεύω έχει το πλεονέκτημα του κόσμου του και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Έχει πάρει τα πάνω μετά από πολλές συνεχόμενες νίκες ενώ έχει βάθος στο ρόστερ με ποιοτικές επιλογές σε αρκετές θέσεις. Πιστεύω πως η ΑΕΚ είναι πολύ ποιοτική ομάδα και θα έρθει στο ΓΣΠ υποψιασμένη για να παλέψει το τρίποντο”.

Τι πρέπει να προσέξει το ΑΠΟΕΛ…

“Δεν πρέπει να υπάρχει υποτίμηση ειδικά όταν ο άλλος είναι λαβωμένος, αλλά να παίρνεις τα κατάλληλα μέτρα. Το ΑΠΟΕΛ πρέπει να προσέξει μεσοεπιθετικά την ΑΕΚ, αφού είναι ομάδα με καλές αντεπιθέσεις και επικίνδυνη στα στημένα”.

Για τις κινήσεις του Ιανουαρίου και τον Τόμας Κρίστιανσεν

“Θεωρώ ότι με τις προσθήκες του Ιανουαρίου το ΑΠΟΕΛ, γίνεται ακόμα πιο δυνατό. Έγιναν πολύ ποιοτικές και ουσιαστικές προσθήκες εκεί όπου η ομάδα το είχε ανάγκη. Είναι σημαντική ενίσχυση και ενόψει των αγώνων με την Μπιλμπάο. Αν και θα είναι δύσκολο πιστεύω το ΑΠΟΕΛ θα το παλέψει. Με σωστή δουλειά και διαχείριση μπορούν να τα καταφέρουν. Τον Κρίστιανσεν τον είδαμε και στην ΑΕΚ. Μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει και το στήσιμο των ομάδων του στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πολύ μελετημένος και πιστεύω του πάει το ΑΠΟΕΛ”

Για τον Εθνικό Λατσιών…

Για την πορεία της ομάδας του στις τελευταίες αγωνιστικές...

“Ξεκινήσαμε το 2017 πολύ άσχημα με ήττα, ισοπαλία και ξανά ήττα και έπρεπε να αντιστρέψουμε την κατάσταση αφού δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια για απώλειες. Με τον Διγενή Μόρφου φιλοδοξούσαμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι όπου μέσω αυτού να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό το καταφέραμε αν και ο Διγενής Μόρφου στάθηκε επάξια και αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες παρά το τελικό 4-0”.

Για τους στόχους της ομάδας του…

“Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και εκτός έδρας κόντρα στον Διγενή Ορόκλινης. Είναι μια καλή, οργανωμένη ομάδα με καλό προπονητή την οποία θα αντιμετωπίσουμε σε ένα γήπεδο δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα αφού είναι με πλαστικό χλοοτάπητα. Με νίκη μειώνουμε την απόσταση μας από την τρίτη θέση στους τρεις ενώ με ήττα απομακρυνόμαστε 9 βαθμούς. Οπότε το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι κομβικό για το στόχο της ανόδου. Όταν βάζεις υψηλούς στόχους υπάρχουν πολλές απαιτήσεις και χρειάζεται υπομονή. Αν δεν τα καταφέρουμε, έχουμε όλα τα φόντα για να κάνουμε την ομάδα ακόμα πιο δυνατή του χρόνου για άνοδο στη β κατηγορία”.

Για τη δική του πορεία στην προπονητική…

“Τώρα είμαι στη διαδικασία του Pro, και η εμπειρία μου στον Εθνικό είναι σημαντική για την πορεία μου. Η σχέση μου με τους παίκτες είναι αμφίδρομή αφού νιώθω ότι και εγώ μαθαίνω από αυτούς.  Το πρωτάθλημα της Γ΄Κατηγορίας είναι μια καλή εμπειρία γιατί είναι συναρπαστικό με ομάδες ισάξιες και όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στον Εθνικό θα προσπαθήσω να κάνω καλή δουλειά και σίγουρα ο μελλοντικός μου στόχος είναι να είμαι προπονητής α΄Κατηγορίας και να δοκιμάσω σε υψηλό επίπεδο τις δυνατότητές μου. Έχω αρκετή εμπειρία και το γεγονός ότι ήμουν στο ΑΠΟΕΛ σε μια ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους με βοηθάει σημαντικά σαν προπονητή.”

Αν όνειρο του είναι να γίνει προπονητής στο ΑΠΟΕΛ… 

“Σίγουρα. Δεν ξέρω αν θα είμαι εγώ όμως ευελπιστώ κάποτε να υπάρξει και Κύπριος προπονητής που να οδηγήσει το ΑΠΟΕΛ σε επιτυχίες”.

Αν θα δει το ντέρμπι κι αν παρακολουθεί το ΑΠΟΕΛ…

“Αν βρω χρόνο θα το παρακολουθήσω. Προσπαθώ να παρακολουθώ την ομάδα είτε από κοντά είτε από μακριά όποτε μπορω. Υπάρχει αρκετή δουλειά με τον Εθνικό Λατσιών, που μαζί με την οικογένεια μου, είναι οι προτεραιότητές μου”.