Απόστολος Μακρίδης στο Kerkida.net: "Φαβορί το ΑΠΟΕΛ, τελικός για την ΑΕΚ"

Ο Απόστολος Μακρίδης μιλά στο www.kerkida.net για το μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ. Ο Κύπριος προπονητής χαρακτήρισε φαβορί τους γηπεδούχους, τονίζοντας ότι για τους φιλοξενούμενους το παιχνίδι είναι τελικός...

Η πρώτη τοποθέτηση: "Το ΑΠΟΕΛ πέραν του +5 πάει στο ντέρμπι με κεκτημένη ταχύτητα. Μια ομάδα που μέσα από τα παιχνίδια που αγωνίστηκε, εξελίχθηκε. Για την ΑΕΚ θα χαρακτήριζα το παιχνίδι ως τελικό. Ενδεχόμενη ήττα πιστεύω θα δημιουργήσει στην ΑΕΚ πολλά προβλήματα. Πλέον θα έχει πίεση ακόμα και για την 2η θέση. Δεν πιστεύω ότι η ΑΕΚ αν μείνει στο -8 από το ΑΠΟΕΛ μπορεί να απειλήσει στην συνέχεια. Πιστεύω ότι το ΑΠΟΕΛ είναι αυτή την στιγμή μια ταχύτητα μπροστά από τους άλλους". 

Για τις εμφανίσεις της ΑΕΚ στο ΓΣΠ: "Η ΑΕΚ μας συνήθισε σε καλές εμφανίσεις στο ΓΣΠ. Είναι ένα παιχνίδι ξεχωριστό, δεν παίζει ρόλο μερικές φορές η κατάσταση των ομάδων σ΄ ένα σημαντικό παιχνίδι".

Για τα νέα αποκτήματα: "Πιστεύω ότι οι παίκτες που πήραν οι δύο ομάδες ήρθαν να γεμίσουν κενά που παρουσίασαν πριν τον Γενάρη. Πιστεύω ότι στο ΑΠΟΕΛ ίσως να μην δούμε να χρησιμοποιεί ο Κρίστιανσεν τα νέα αποκτήματα βασικούς καθώς βλέπω ότι η ομάδα ρόλαρε... Για την ΑΕΚ ίσως δούμε νέους παίκτες στην αρχή γιατί περνά μια κρίση, θέλει φρεσκάρισμα".

Ποιο είναι το φαβορί του αγώνα: "Φαβορί είναι το ΑΠΟΕΛ, παίζει στην έδρα του, είναι μπροστά στην βαθμολογία. Για την ΑΕΚ είναι οριακό το παιχνίδι".

Για τους παίκτες "κλειδιά": "Τα μεγάλα ματς είναι για τους μεγάλους ποδοσφαιριστές. Για να κερδίσει όμως μια ομάδα ένα παιχνίδι πρέπει όλοι να κάνουν την δουλειά τους στο ακέραιο και να παρουσιαστεί η κάθε ομάδα όπως πρέπει. Το ρόστερ και των δύο ομάδων έχει παίκτες που μπορούν να καθαρίσουν το παιχνίδι".

Για τον κόσμο: "Ο κόσμος παίζει τον ρόλο του ως ένα σημείο. Μερικές φορές ο κόσμος βοηθά και τον αντίπαλο να παίξει".

Εν κατακλείδι... "Είναι χρυσή ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ να αποσπαστεί και να φορτώσει προβλήματα τον αντίπαλο. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ αν χάσει δεν θα έχει το μυαλό της στο ΑΠΟΕΛ αλλά στον Απόλλωνα. Το ποδόσφαιρο είναι πόλεμος, δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί. Πιστεύω ότι για την ΑΕΚ είναι τελικός. Το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να διαχειριστεί εναντίον του διαφορές, πόσο μάλλον όταν είναι υπέρ του...".