"Προβάδισμα η Ομόνοια" και το αξέχαστο πέναλτι το 2001!

Ο προπονητής Γιαννάκης Ποντικός, που υπήρξε ποδοσφαιριστής τόσο της Ομόνοιας όσο και του Απόλλωνα, σχολιάζει στην ιστοσελίδα μας www.kerkida.net, τον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Κύπελλου καθώς και την προσωπική του εμπειρία από τον ημιτελικό του 2001…

Για την εικόνα του ματς... “Αναμένω ένα ενδιαφέρον παιχνίδι αφού αμφότερες οι ομάδες είναι επιθετικές και αν οι προπονητές δεν πάνε σε συγκεκριμένες τακτικές, θα δούμε ένα πολύ ανοικτό ματς”. 

Η πρόβλεψή του… “Δεν μπορούμε να προδικάσουμε κάτι όμως λόγω κινήτρου και έδρας δίνω ένα ελαφρύ προβάδισμα στην Ομόνοια. Ο Απόλλωνας δεν νομίζω να νικήσει και τρίτη φορά φέτος την Ομόνοια”.

Για την κατάσταση των δύο ομάδων… “Το νικηφόρο σερί του Απόλλωνα μπορεί να σταμάτησε όμως η ομάδα εξακολουθεί να είναι σε καλή κατάσταση και είναι ικανή για θετικό αποτέλεσμα. Η Ομόνοια μπορεί να έχει τη σοβαρή απουσία του Άρνασον στην άμυνα, όμως απ΄εκεί και πέρα έχει τα περισσότερα όπλα της διαθέσιμα, και μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη”.

Παίκτης κλειδί για την Ομόνοια: “Η πιο σημαντική μονάδα σε αυτό το ματς θα είναι ο Δημήτρης Χριστοφή. Αν είναι σε καλή μέρα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και μπορεί να γύρει την πλάστιγγα προς την Ομόνοια".

Παίκτης κλειδί για τον Απόλλωνα: “Αυτός που αναμένω να κάνει τη διαφορα, είναι ο Ντα Σίλβα. Μπορεί να δημιουργήσει και επιθετικά είναι βαρόμετρο για την ομάδα του”.

Για την πιο έντονη δική του εμπειρία στα ντέρμπι Ομόνοια-Απόλλωνα… “Ήταν ο ημιτελικός Κυπέλλου το 2001 στο Τσίρειο, όταν ήμουν δανεικός από την Ομόνοια στον Απόλλωνα. Μας κέρδισε στον πρώτο αγώνα η Ομόνοια με 2-1 ως γηπεδούχος στο ΓΣΖ, γιατί ήταν τιμωρημένη . Στον επαναληπτικό στη Λεμεσό κερδίσαμε 2-1 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι. Εκτέλεσα το τελευταίο πέναλτι για τον Απόλλωνα και ευστόχησα δίνοντας την πρόκριση στον τελικό, όπου και κατακτήσαμε το Κύπελλο κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα.

Ήταν μια σπουδαία εμπειρία, να πάρω αυτή την απόφαση σε ένα γήπεδο με 20 000 κόσμο. Όντας δανεικός από την Ομόνοια στον Απόλλωνα ήταν πολύ δύσκολo και υπήρξε μεγάλο ρίσκο να εκτελέσω το πέναλτι. Ευτυχώς πέτυχα το γκολ, και αυτή η απόφαση μου εκτιμήθηκε από όλο τον φίλαθλο κόσμο. Αυτό μου έμεινε έντονα χαραγμένο στη μνήμη".

Για την αντίδραση του τότε και αν θα δεί σήμερα, το ντέρμπι... "Δεν το πανηγύρισα όμως σίγουρα το χάρηκα γιατί ήμουν ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, κι ήθελα να τιμήσω τη φανέλα που φορούσα. Παρόλο που ήμουν και είμαι Ομονοιάτης, τη δεδομένη στιγμή συμπεριφέρθηκα σαν Απολλωνίστας. Στον ένα χρόνο που έκανα στον Απόλλωνα συνδέθηκα πολύ με τον κόσμο της ομάδας και αυτός ο δεσμός κρατάει μέχρι σήμερα.

Σήμερα το πιο πιθανό είναι να είμαι στο γήπεδο και να δω το ματς, ελπίζοντας να απολαύσω ωραίο θέαμα και γκολ”.