"Οθέλλος και η ΕΝΠ είχαν την ποιότητα και την δυναμική για άνοδο"

Στις δηλώσεις που παραχώρησε χθες στην ιστοσελίδα μας ο Κώστας Σακκάς, πέραν από τα ντέρμπι στην Α’ Κατηγορία μας έκανε και ένα μίνι απολογισμό για το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας που ολοκληρώθηκε.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του προπονητή του Οθέλλου:

-Το κακό ξεκίνημα που είχαν Οθέλλος και Παραλίμνι τους στιγμάτισε, κρατώντας τους εκτός των θέσεων που οδήγησαν στην Α’ Κατηγορία. Αν οι δύο ομάδες αυτές είχαν περισσότερη σταθερότητα, το πρωτάθλημα δεν θα τελείωνε τόσο νωρίς και θα υπήρχε ενδιαφέρον και διεκδίκηση μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

-Πάντως τόσο ο Οθέλλος όσο και η ΕΝΠ είχαν την ποιότητα και την δυναμική να ανέβουν. Δεν είχαν κάτι να ζηλέψουν, πέραν της αστάθειας και του κακού ξεκινήματος.

-Οι ομάδες που τελικά υποβιβάστηκαν, πάλεψαν για παραμονή μέχει το τελευταίο παιχνίδι. κυνήγησαν την άνοδο, δεν υπήρχαν αδιάφορες ομάδες, κάτι που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Από πλευράς ποιότητας, εκτός από την Αλκή που ήταν ένα κλικ πιο πάνω, όλες οι υπόλοιπες ομάδες υστερούσαν. Είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών είτε λόγω λανθασμένων επιλογών.

-Είδαμε και παραδοσιακές ομάδες της κατηγορίας να μειώνουν το μπάτζετ τους και να σώζονται στο φινάλε, όπως η Ομόνοια Αραδίππου.

-Χρόνο με τον χρόνο η ποιότητα στην Β’ Κατηγορία πέφτει. Κυρίως λόγω οικονομικού αλλά και λόγω του ότι κάποιοι καλοί Κύπριοι παίκτες προτιμούν να μένουν στα ρόστερ ομάδων Α’ Κατηγορίας, έστω και για να έχουν ελάχιστες συμμετοχές από το να αγωνίζονται στην Β’ Κατηγορία.

-Η Αλκή είχε συγκεκριμένες μονάδες που έκαναν την διαφορά σε δύσκολα παιχνίδια με την προσωπικότητά τους. Αυτό ήταν που ξεχώρισε και της εξασφάλισε από νωρίς την άνοδο.