(Συνέντευξη) "Έχω πολλά να ρωτήσω τους παίκτες και τη διοίκηση"

Ο Βάλντας Ιβανάουσκας ήταν πολύ απογοητευμένος από την εμφάνιση των παικτών του κόντρα στην Δόξα και το εξέφρασε και στην δημοσιογραφική διάσκεψη. Το www.kerkida.net μίλησε με τον κόουτς του Εθνικού το απόγευμα της Δευτέρας...

- Κόουτς χθες μίλησες για ποδοσφαιριστές που περπατούσαν στο γήπεδο. Τι μπορείς να πεις για την εμφάνιση;

"Eίμαι πολύ απογοητευμένος από την χθεσινή εμφάνιση. Είχαμε μια εξαιρετική σεζόν και οι παίκτες αντιλήφθηκαν αμέσως αυτά που ήθελα να κάνουν. Οι πρώτοι μήνες ήταν πολύ καλοί όμως στα τελευταία παιχνίδια για την διαβάθμιση τα πράγματα δεν ήταν πολύ καλά. Ίσως οι παίκτες δεν έχουν κίνητρο και πάθος σε αυτά τα τελευταία ματς όμως είναι επαγγελματίες και πρέπει μέχρι το τέλος της σεζόν να δουλεύουν σκληρά. Η νοοτροπία μου είναι Γερμανική και εκεί τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Έχω μεγάλο σεβασμό για την Κύπρο και τους ανθρώπους του Εθνικού όπως και για τον πρόεδρο αλλά χθες απογοητεύτηκα πολύ. Ήταν το χειρότερο παιχνίδι στην καριέρα μου και είμαι θυμωμένος. Το θετικό είναι ότι η ομάδα σώθηκε".

- Γιατί πιστεύεις ότι η ομάδα σου έπαιξε τόσο άσχημα;

"Ξέρω καλά την ομάδα μου και ξέρω ότι μπορεί να παίξει καλά γι' αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι παίκτες έπαιξαν τόσο χάλια χθες. Πρώτη φορά στην καριέρα μου χάνω με 4-0 και μάλιστα στην έδρα μας. Σίγουρα η Δόξα έπαιξε καλύτερα, ήθελε τους βαθμούς αλλά για μένα ήταν πολύ άσχημο. Η κατάσταση είναι δύσκολη για τον σύλλογο με το εμπράγκο αλλά πρέπει να είμαστε επαγγελματίες μέχρι τέλους. Θα ξαναδώ το παιχνίδι, θα το αναλύσω και θα μιλήσω με τους παίκτες. Η δική μου γνώμη είναι ότι οι παίκτες δεν είχαν καθόλου πάθος και κίνητρο. Θα το συγκρίνω και με άλλα παιχνίδια και σίγουρα έχω πολλές ερωτήσεις για τους παίκτες. Είμαι ένας επαγγελματίας και σοβαρός προπονητής και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα...".

- Έχεις παράπονα από όλους τους παίκτες ή θα έλεγες ότι κάποιοι προσπάθησαν περισσότερο από τους άλλους;

"Μπορείς να έχεις μια κακή μέρα αλλά πρέπει πάντα να έχεις επίπεδο. Θα έλεγα ότι χθες η ομάδα έπαιξε μόνο στο 40% και έχω πολλές ερωτήσεις γι' αυτό. Δεν μπορώ να πω πόσοι παίκτες ήταν καλοί και πόσοι όχι. Η ερώτησή μου είναι γιατί στο τελευταίο παιχνίδι έγινε αυτό... Οι παίκτες είναι επαγγελματίες, πληρώνονται. Μπορούν να έχουν μια κακή μέρα αλλά πρέπει να έχουν επίπεδο".

- Μίλησες με τους ποδοσφαιριστές μετά το παιχνίδι;

"Όχι, δεν μιλήσαμε. Οι παίκτες ήταν απογοητευμένοι και το είδα. Θα μιλήσουμε την Τετάρτη όταν θα έχουμε προπόνηση και θα έχω πολλά να τους ρωτήσω".

- Με την διοίκηση μιλήσατε;

"Όχι ούτε με την διοίκηση όμως θα έχουμε σίγουρα συνάντηση τις επόμενες μέρες. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Κίκη Φιλίππου και το συμβούλιο όμως σίγουρα έχω πολλά να πω και μαζί τους για το παιχνίδι".

- Ο Κίκης Φιλίππου σου είπε κάτι μετά τις δηλώσεις που έκανες;

"Όχι, είδε το πρόσωπό μου που δεν ήταν και τόσο χαρούμενο και δεν είπαμε κάτι! Θα μιλήσουμε τις επόμενες μέρες".

- Για το μέλλον σου πως είναι τα δεδομένα, μιλήσατε με την διοίκηση;

"Θα τα πούμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Εγώ είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε πρόταση για το μέλλον μου. Είχαμε κάποιες συναντήσεις πριν τα playoffs και αρχικά η διοίκηση ήταν πολύ θετική στο να μείνω. Έχω πολλές ερωτήσεις και αν τα βρούμε καλώς, αλλιώς είμαι επαγγελματίας και θα κοιτάξω το καλύτερο για μένα αλλά και το καλύτερο για τον σύλλογο".

- Θα ήθελες να συνεχίσεις στον Εθνικό;

"Είναι δύσκολο, είναι δύσκολο. Είμαι ανοικτός όπως είπα και έχω αρκετές ερωτήσεις. Θα δούμε τι θα συμβεί. Προσωπικά σαν προπονητής δουλεύω πολύ σκληρά και το ίδιο περιμένω από τους παίκτες και από την διοίκηση. Αν βρούμε τον τρόπο να συνεχιστεί η συνεργασία καλώς. Έχω μεγάλο σεβασμό για την Κύπρο και τον Εθνικό αλλά πρέπει να σκεφτώ όλα τα ενδεχόμενα. Είμαι πολύ απογοητευμένος από το χθεσινό παιχνίδι, όχι από την ήττα αλλά τον τρόπο που ήρθε".