ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - "Ο πρόεδρος είπε ότι δεν με θέλει, ο προπονητής δεν ήξερε τίποτα"

Στην ιστοσελίδα μας www.kerkida.net και τον Αντρέα Ψάλτη, μίλησε ο πρώην παίκτης της Ανόρθωσης και του Ερμή, Irakli Maisuradze.

Ο Γεωργιανός μέσος συνεχίζει την καριέρα του στην Ουγγαρία και στην νεοφώτιστη Balmazújvárosi FC. Μας μίλησε για το τι έγινε στον Πανιώνιο και ξαφνικά έφυγε από την Νέα Σμύρνη ενώ είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο ενώ τόνισε ότι θα γύριζε μια μέρα στην Κύπρο…

Αναλυτικά όσα μας είπε ο 29χρονος:

-Καταρχήν πες μας λίγα λόγια για την μεταγραφή σου στην Ουγγαρία. Πως είναι τα πράγματα εκεί;

“Νιώθω πολύ καλά στην Ουγγαρία. Τα πράγματα στην ομάδα σε όλους τους τομείς είναι άκρως επαγγελματικά. Είναι κάτι διαφορετικό, δεν έχω συναντήσει ποτέ τόσο εξελιγμένα πράγματα. Εξασφαλίζουν στους παίκτες όλα όσα θέλουν. Η ομάδα ήρθε από την δεύτερη κατηγορία, ο στόχος μας φέτος είναι να παραμείνουμε στην πρώτη”

-Πριν λίγους μήνες ανακοινώθηκε από τον Πανιώνιο, τι έγινε και αποχώρισες τελικά;

“Θα σας πω από την αρχή τι έγινε. Πήγα στην Αθήνα και υπέγραψα διετές συμβόλαιο. Στην αρχή όλα ήταν καλά. Όλοι ήταν χαρούμενοι. Ο προπονητής μου είπε ότι με επέλεξε ανάμεσα σε πολλούς ποδοσφαιριστές. Ένιωθα πολύ καλά εκεί, παίξαμε φιλικά. Μία μέρα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι ο Πρόεδρος θέλει να ακυρώσουμε το συμβόλαιο. Το περίεργο όμως είναι ότι ο προπονητής δεν ήξερε τίποτα. Μίλησα με τον προπονητή και μου είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα! Ειλικρινά μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζω τι ακριβώς συνέβηκε. Δεν νομίζω όμως ότι οι λόγοι είναι ποδοσφαιρικοί. Μου είπαν απλά ότι δεν είναι ευχαριστημένοι από μένα. Ο προπονητής κανονικά έπρεπε να το αποφασίσει γι΄αυτό σωστά;”

“Μετά άκουσα πάρα πολλά πράγματα. Ότι δεν είμαι καλός παίκτης, ότι δεν είμαι πετυχημένος κτλ. Γιατί όμως με ήθελαν τότε; Κάποιοι λένε ότι είμαι κακός χαρακτήρας, ότι δημιουργώ πρόβλημα στην ομάδα, δεν είναι αλήθεια όλα αυτά”

“Ο Πανιώνιος είναι μια από τις καλύτερες ομάδες που συνάντησα. Θέλω με την ευκαιρία που μου δίνεις να τους ευχαριστήσω όλους. Για κάποιους λόγους όμως ο Πρόεδρος αποφάσισε ότι έπρεπε να φύγω. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό…”

“Κάποιοι έγραψαν για το διαβατήριο…”

-Αγωνίστηκες στην Ανόρθωση και τον Ερμή. Πως ήταν τα πράγματα στην Κύπρο και με τις δύο ομάδες;

“Πρώτα στην Ανόρθωση… Η πρώτη σεζόν ήταν πάρα πολύ καλή. Για την δεύτερη σεζόν θέλω να πω ορισμένα πράγματα. Πρώτα όμως θέλω τους ευχηθώ τα καλύτερα. Άκουσα ορισμένα πράγματα και θέλω να πω πρώτα στον κόσμο της ομάδας ότι δεν είναι σωστό να μιλούν για οτιδήποτε αν δεν είναι σίγουροι”

“Για παράδειγμα… Άκουσα ότι δεν έπαιξα σε ορισμένα παιχνίδια με την Ανόρθωση. Να θυμηθούν όμως πρώτα όταν έπαιξα με τον Απόλλωνα την πρώτη σεζόν με σπασμένο μηνίσκο και νικήσαμε 3-1 εντός έδρας. Να θυμηθούν ότι έπαιξα σχεδόν πέντε ματς τραυματίας και ενώ ο γιατρός μου είπε να μην παίξω. Τότε το έκανα γιατί η ομάδα με χρειαζόταν”

“Θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω την οικογένεια της συζύγου μου που είναι από την Κύπρο. Τους εκτιμώ πάρα πολύ. Μου αρέσει η Κύπρος, έχω πάρα πολλούς φίλους. Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς με πλήγωσαν. Μπροστά μου έλεγαν άλλα και πίσω μου άλλα…” 

“Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο μου αρέσει πάρα πολύ. Το ίδιο και η ζωή. Εύχομαι και στην Ανόρθωση και τον Ερμή τα καλύτερα”

-Θα ήθελες να επιστρέψεις πίσω;

“Σίγουρα, είχα κάποιες προτάσεις μετά τον Πανιώνιο αλλά αποφάσισα ότι το καλύτερο για μένα είναι να πάω στην Ουγγαρία αυτή την περίοδο”

-Για τον Τιμούρ Κετσπάγια τι έχεις να πεις;

“Ήταν ο πρώτος που με κάλεσε στην Εθνική Γεωργίας. Τον εκτιμώ πάρα πολύ γι΄αυτό. Θέλω να του ευχηθώ τα καλύτερα. Ξέρω ότι είναι φανατικός με το ποδόσφαιρο. Πάντα παρακολουθώ τις ομάδες του. Τον στηρίζω κι΄εγώ και η οικογένεια μου”

-Απόλλων, ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ αγωνίζονται ακόμα στην Ευρώπη και είναι κοντά στους ομίλους…

“Ναι τα είδα. Ένας φίλος μου μου είπε ότι δεν περίμενε να περάσουν οι κυπριακές ομάδες. Εγώ το περίμενα γιατί ξέρω το ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Είμαι πολύ χαρούμενος για τις ομάδες. Μακάρι να πάνε ακόμα πιο μακριά. Δεν είναι εύκολο να περάσεις την Ντιναμό Μινσκ, την Αμπερντίν, την Βιτορούλ. Είναι πολύ καλό για την Κύπρο αυτό. και στο οικονομικό κομμάτι”