Παναγιώτης Λουκά στο ΚΕΡΚΙΔΑ.ΝΕΤ για το Απόλλων - Αταλάντα

Το www.kerkida.net επικοινώνησε με τον συμπατριώτη μας, Παναγιώτη Λουκά ο οποίος αγωνίζεται στην Ιταλία και στην Αταλάντα, αντίπαλο του Απόλλωνα στους ομίλους του Europa League. Ο Παναγιώτης υπέγραψε πρόσφατα επαγγελματικό συμβόλαιο με την Αταλάντα.

Διαβάστε όλα όσα μας είπε ο νεαρός ποδοσφαιριστής:

“Μόλις έμαθα για την κλήρωση η αλήθεια είναι χάρηκα. Μια κυπριακή ομάδα θα παίξει με την Αταλάντα. Βέβαια από την μία είναι η ομάδα στην οποία παίζω και θα ήθελα να πάει καλά, από την άλλη όμως είναι και ο Απόλλωνας, μια ομάδα της χώρας μου. Μακάρι να πάνε καλά και οι δύο ομάδες”

Πόσο δύσκολο πιστεύεις είναι το έργο του Απόλλωνα στα ματς με την Αταλάντα;

“Αν κρίνω από την περσινή απόδοση της ομάδας μου θα είναι πολύ δύσκολο για τον Απόλλωνα. Υπάρχει και η διαφορά επιπέδου στα δύο πρωταθλήματα. Σίγουρα όμως ο Απόλλωνας έχει τις δικές του πιθανότητες να πάρει κάτι από τα παιχνίδια με την Αταλάντα”. 

Υπάρχουν παίκτες που πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο Απόλλωνας;

“Ναι. Ένας από αυτούς είναι ο Papu Gómez, ο αρχηγός της ομάδας. Πέρυσι έκανε πολύ καλή σεζόν. Ξεχωρίζει, είναι μεγάλο όνομα στην Ιταλία”.

(Papu Gómez: Αργεντινός, 29 ετών. Αγωνίζεται στην επίθεση, ως σέντερ φορ αλλά και ως κρυφός κυνηγός. Το 2014 η Αταλάντα τον αγόρασε 8 εκ. από την Μέταλιστ. Είναι αρχηγός της ομάδας. Στις 13 Ιουνίου έπαιξε στο φιλικό της Εθνικής Αργεντινής με την Σιγκαπούρη και σκόραρε ένα γκολ στο 6-0. Ήταν και η πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα της Εθνικής. Την περσινή σεζόν σκόραρε 16 τέρματα σε 37 συμμετοχές. Έχασε μόλις έναν αγώνα) 

Παρακολούθησες παιχνίδια του Απόλλωνα στην Ευρώπη; Ποια στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού του πιστεύεις ότι μπορεί να μετατραπούν σε όπλα στα ματς με την Αταλάντα;

“Είδα το παιχνίδι με την Μίντιλαντ εκτός έδρας αλλά και αυτό με την Αμπερντίν στο “ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ”. Πιστεύω ότι μεσοεπιθετικά ο Απόλλωνας είναι πολύ καλή ομάδα. Μου άρεσε πάρα πολύ και έχω την εντύπωση ότι θα έχει τις ευκαιρίες του για κάτι καλό”