(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) "Η νέα εμπειρία, η θέση-έκπληξη και η ερώτηση χωρίς απάντηση!"

Είναι Λεμεσιανός. Πέρσι αγωνιζόταν στην ΑΕΖ που είχε ως έδρα το Παφιακό και φέτος βρέθηκε στην άλλη άκρη της Κύπρου, παίζοντας στο Παραλίμνι για την Ένωση. Αλλά αυτή δεν είναι κάποια μεγάλη αλλαγή για τον Κρίστη Ανδρέου, ο οποίος στα 20 του αποφάσισε να… μεταναστεύσει από την ΑΕΛ στην Λιθουανία και για 1,5 χρόνο να παίζει στην Ζαλγκίρις. Στα 23 του πλέον, είναι ώριμος και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην νέα προσπάθεια που κάνει η Ένωση στην Β’ Κατηγορία. Μάλιστα είναι και… ανανεωμένος, μιας και στα τελευταία παιχνίδια ο Αντρέ Πάους τον χρησιμοποιεί σε θέση – έκπληξη!

Ο Κρίστης μίλησε στην ιστοσελίδα μας www.kerkida.net και απάντησε σε όλα. Ή σχεδόν σε όλα, μιας και στην τελευταία μας ερώτηση δυσκολεύτηκε να βρει απάντηση!

Πώς πήρες την απόφαση να φύγεις από την Λεμεσό και να πας στο Παραλίμνι;

Για μένα η απόσταση ποτέ δεν ήταν πρόβλημα. Είτε Πάφος είτε Παραλίμνι, μου αρκεί να παίζω μπάλα. Πήγα μέχρι και στην Λιθουανία για να παίξω στο παρελθόν. Αυτό που το έκανε πιο εύκολο. Απ’ την στιγμή που η πρόταση που μου έγινε ήταν ικανοποιητική, είπα το ναι.

Και παίζεις για πρώτη φορά στην καριέρα σου στην Β’ Κατηγορία. Ήταν κάτι που σε έκανε διστακτικό όταν σου έγινε η πρόταση;

Η αλήθεια το σκεφτόμουν κάπως, δεν ήξερα πώς θα είναι το πρωτάθλημα μιας και δεν είχα αγωνιστεί ξανά. Έπαιξε σημαντικό ρόλο το ότι η ΕΝΠ είναι μια ομάδα Α’ Κατηγορίας που δεδομένα θα κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Είναι μία νέα εμπειρία για μένα. Παράλληλα, ήταν σημαντικό για μένα το ότι ήξερα προσωπικά τον προπονητή που με έφερε στο Παραλίμνι, τον Απόστολο Μακρίδη, ήμουν ποδοσφαιριστής του στις μικρές Εθνικές ομάδες και είναι πάντα σημαντικό να ξέρεις ότι είσαι επιλογή του προπονητή σε μια ομάδα.

Τι είναι αυτό που δεν περίμενες και σου προκάλεσε θετική εντύπωση;

Όλοι ξέρουν ότι η Ένωση είναι παραδοσιακή ομάδα Α’ Κατηγορίας, άσχετα αν έγιναν κάποια λάθη τα τελευταία χρόνια. Όμως σίγουρα αυτό που με εντυπωσίασε είναι οι εγκαταστάσεις της ομάδας. Λίγες ομάδες στην Α’ Κατηγορία έχουν καλύτερες.

Στα πρώτα παιχνίδια ενώ η ΕΝΠ είχε καλή απόδοση και έφτιαχνε φάσεις, δεν κέρδιζε. Σε ανησύχησε αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι μετά τις ισοπαλίες με Διγενή Ορόκλινης και ΑΣΙΛ ανησύχησα κάπως. Μου πέρασε απ’ το μυαλό το ενδεχόμενο να μην πετύχουμε τον στόχο μας, μιας και μόνο μία ομάδα θα ανέβει στην Α’ Κατηγορία. Όμως απ’ το παιχνίδι με την Αναγέννηση και τον τρόπο που ανατρέψαμε το σκορ στο δεύτερο μέρος, άρχισα να το πιστεύω περισσότερο και τώρα είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι παρά το ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, στο τέλος εμείς θα είμαστε η ομάδα που θα κερδίσει το πρωτάθλημα και την άνοδο.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και η έλευση του Αντρέ Πάους, έφερε και μία μεγάλη αλλαγή για σένα. Από σέντερ φορ και λίγο εξτρέμ, μετατρέπεσαι σε ένα box to box οκτάρι. Πώς προέκυψε αυτό και πώς σου το μετέφερε ο προπονητής σου;

Δεν έπαιξα ποτέ ξανά στην καριέρα μου ούτε εξαρο – οκτάρι, ούτε οκταρο – δεκάρι. Όταν ήρθε ο προπονητής, μου είπε να μιλήσουμε, με ρώτησε τι θέση προτιμώ να παίζω. Του είπα επίθεση και αν χρειαστεί εξτρέμ. Μου απάντησε χαρακτηριστικά, ότι μαζί του δεν θα παίζεις με καθόλου εξτρέμ, θα παίζεις εξαρο – οκτάρι και δεκάρι. Του είπα οκ απλά! Δεν είχα τον χρόνο να σκεφτώ οτιδήποτε. Μου είπε ότι με βάση τα χαρακτηριστικά μου, ότι τρέχω, έχω δυνάμεις και αντοχές , την κάθετη κίνηση από το κέντρο στην περιοχή. Στο πρώτο παιχνίδι που θα έπαιζα στην νέα μου θέση, το φοβήθηκα κάπως. Δυσκολεύτηκα αλλά νομίζω μου πάει η θέση αυτή. Φτάνει να την μάθω καλά.

Το ότι ενώ δεν ξεκίνησες την χρονιά βασικός και η μεταγραφή σου δεν ήταν από αυτές που έφεραν τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό, πώς εξηγείς το γεγονός ότι έχεις μετατραπεί σε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας;

Το νιώθω και εγώ, αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα, να νιώθεις ότι είσαι αποδεκτός από τον κόσμο της ομάδας σου. Ίσως το ότι ακόμα και στην αρχή όταν δεν έπαιζα βασικός και ερχόμουν από τον πάγκο τα έδινα όλα να είναι η αιτία!