(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) Η μάχη του τίτλου και η αγάπη για την ΑΕΚ

Στην ιστοσελίδα μας www.kerkida.net και τον Αντρέα Ψάλτη μίλησε ο Νικόλας Εγγλέζου. Μας μίλησε για το πέρασμα του από τον Άρη, το μέλλον, την μάχη του πρωταθλήματος ανάμεσα στον Απόλλωνα και το ΑΠΟΕΛ αλλά και για την πρώην ομάδα του, ΑΕΚ, η οποία στην Ελλάδα είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα. 

Διαβάστε τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του Νικόλα Εγγλέζου:

Για το πέρασμα του από τον Άρη και το γεγονός ότι η ομάδα δεν τα κατάφερε τελικά να μείνει στην κατηγορία… "Κοίταξε το έργο ήταν δύσκολο από την αρχή. Νομίζω φάνηκε από τα παιχνίδια. Ο στόχος μου ήταν να πάρω κάποια παιχνίδια στα πόδια μου με την ομάδα, δυστυχώς δεν έγινε αυτό. Πρέπει να συνεχίσω κι εγώ και ο Άρης. Πιστεύω ότι ο Άρης θα επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία την νέα σεζόν"

Για το μέλλον του… "Είμαι ελεύθερος. Ακόμα δεν ξέρω που θα είμαι την νέα χρονιά, υπάρχουν κάποιες επαφές με ομάδες όμως τίποτα επίσημο ακόμα" 

Για την μάχη του πρωταθλήματος… "Είναι κούρσα για δύο άλογα. Ο Απόλλωνας πιστεύω έχει περισσότερες πιθανότητες αυτή την στιγμή. Το θέλει πάρα πολύ το πρωτάθλημα. Το παιχνίδι που έρχεται με την ΑΕΚ είναι το πιο κρίσιμο γι΄αυτούς" 

Δίνεις προβάδισμα στον Απόλλωνα απέναντι στην ΑΕΚ; "Νομίζω δεν υπάρχει προβάδισμα. Είναι ένα ντέρμπι. Πιστεύω ότι ο Απόλλωνας όπως κάθε παιχνίδι θα μπει στο γήπεδο για να σκοράρει γρήγορα. Νομίζω αν το πετύχει αυτό θα είναι πιο εύκολο να πάρει στο τέλος το τρίποντο. Η ΑΕΚ θα το παλέψει για την νίκη, έδειξε ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει τέτοιου είδους παιχνίδια" 

Για το ΑΠΟΕΛ… "Το ΑΠΟΕΛ κάθε χρόνο πάει για πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα κερδίσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια που απομένουν. Θα περιμένει στραβοπάτημα από τον Απόλλωνα. Αν έρθει το στραβοπάτημα από τον Απόλλωνα είναι στο χέρι τους να το εκμεταλλευτούν. Πιστεύω όμως ότι ο Απόλλωνας φέτος έδειξε ότι μπορεί να είναι ο πρωταθλητής" 

Ο Νικόλας στην συνέχεια μας μίλησε για την ΑΕΚ. Τόνισε ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα φέτος ενώ σημείωσε ότι καμιά ομάδα ανά το παγκόσμιο δεν θα μπορούσε να κάνει τα άλματα που έκανε από τον υποβιβασμό στην Γ΄Εθνική μέχρι σήμερα. 

Διαβάστε όσα είπε:

"Μετά τον υποβιβασμό κατάφερε να αποδείξει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ποια είναι η ΑΕΚ, πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Νομίζω καμιά άλλη ομάδα παγκοσμίως αν έπεφτε και δεν ήταν στην πρώτη κατηγορία για δύο χρόνια, θα κατάφερνε να πάρει το πρωτάθλημα και να κάνει τόσο καλή πορεία στην Ευρώπη. Μόνο από εδώ φαίνεται το όνομα που κουβαλά αυτή η ομάδα".

Θα καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα μετά ειδικά και την τιμωρία του ΠΑΟΚ; "Νομίζω με το ποδόσφαιρο που έπαιζε και πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, πάλι θα χρειαζόταν να αυτοκτονήσει για το χάσει. Η ομάδα ξεκάθαρα δείχνει ότι πάει για το πρωτάθλημα. Κάθε παιχνίδι έμπαιναν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο και οι τρεις βαθμοί ήταν δεδομένοι. Πλέον απέκτησε μια διαφορά η οποία είναι τέτοια που μπορεί να διατηρηθεί βάσει της εμπειρίας και την νοοτροπίας που έχει φέτος η ΑΕΚ"

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι το πιο δύσκολο στο πρόγραμμα της ΑΕΚ. Πως το περιμένεις; "Είναι ένα παιχνίδι που ο πρώτος που πρέπει να το κερδίσει είναι ο κόσμος. Νομίζω ότι με τον κόσμο που θα έχει στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, θα το κερδίσουν μόνοι τους. Με γεμάτο γήπεδο, ο αντίπαλος της ΑΕΚ μπαίνει στο γήπεδο και ξέρει ότι θα χάσει. Είναι ένα κομβικό ματς παρόλα αυτά. Με μια νίκη της ΑΕΚ ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα. Νομίζω ότι θα τα καταφέρει".