"Αφιερωμένο στον ΜΑΚΑΤΣΟ…"

Η ΑΛΚΗ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Ε.Ν Παρεκκλησιάς στο “Αμμόχωστος”, φτάνοντας τη νίκη με το εμφατικό 5-0.

Ο Αλέξης Θεοχάρους που άνοιξε με μια εκπληκτική κεφαλιά το σκορ για την “Αθάνατη”, μίλησε στην ιστοσελίδα μας kerkida.net, μεταξύ άλλων, για το γκολ του, το ντέρμπι με την Πάφο, το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΛ και φυσικά τον… “Μάκατσο”.

Αρχικά…

“Είναι σημαντική στιγμή για κάθε παίκτη να βάζει γκολ. Ειδικά για εμένα που είμαι αμυντικός και δεν είναι ιδιαίτερες οι ευκαιρίες μου. Χαίρομαι που μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου να ανοίξει τον δρόμο για ένα ευρύ σκορ στο δεύτερο μέρος”.

Για το ματς με την Ε.Ν Παρεκκλησιάς…

“Στο παιχνίδι δείξαμε σοβαρότητα αν και παίζαμε με μια ομάδα που βρίσκεται στα χαμηλά σκαλοπάτια της Κατηγορίας. Διατηρήσαμε το “μηδέν” στην άμυνα κρατώντας τον αντίπαλο ακίνδυνο επιθετικά. Δημιουργήσαμε πολλές ρίξεις με πλαγιοκοπήσεις και γενικά επιθέσεις με κάθε τρόπο. Δείξαμε πως έχουμε πολλά πλάνα και πλουραλισμό μέσα στο γήπεδο. Μπορούμε να σκοράρουμε τόσο από στημένη φάση όσο και από ανοικτό παιχνίδι, κάτι που δείχνει την ποιότητα της ομάδας”.

Για την αφιέρωση του στο γκολ…

“Αυτό το γκολ ήταν αφιερωμένο στον “Μάκατσο”. Ένα οπαδό της Αλκής με τον οποίο από πέρσι έχουμε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας. Στο ματς μάλιστα φορούσε και τη φανέλα μου. Μια φανέλα που του έδωσα από πέρσι και φορούσα στο παιχνίδι που σκόραρα με τον Ακρίτα. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και χάρη και σε αυτόν βάλαμε το γκολ. Είχε έρθει στην προπόνηση την προηγούμενη βδομάδα για να μας τονώσει το ηθικό και του υποσχεθήκαμε ένα γκολ. Ευτυχώς ήρθαν όλα ιδανικά για να σκοράρουμε και να είμαι εγώ ο σκόρερ για να το αφιερώσω στον “Μάκη τον Τίγρη”, όπως τον αποκαλώ. Με βάφτισε ο ίδιος “Τίγρή” για αυτό του έδωσα και εγώ την ίδια προσωνυμία!”.

Για το "Αμμόχωστος"…

“Δείξαμε ότι είναι μια σημαντική έδρα για μας. Ο κάθε αντίπαλος που θα μπαίνει μέσα στο Αμμόχωστος, πρέπει να ξέρει ότι έρχεται να χάσει. Δεν θέλουμε να δίνουμε αφορμές σε κανέναν να κάνει οτιδήποτε στην έδρα μας. Θέλουμε αυτό το γήπεδο να είναι φόβητρο”.

Για τον κόσμο της ομάδας…

“Είμαστε σε επικοινωνία με τον κόσμο συνεχώς. Μιλάμε για πολύ κόσμο που είναι κάτι πολύ σπάνιο για ομάδα Β΄ Κατηγορίας. Ακόμα και πέρσι στην Γ΄ Κατηγορία είχαμε το λιγότερο 400 με 500 οπαδούς σε κάθε ματς. Είναι πολύ σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές γιατί χρειαζόμαστε κάποιο κίνητρο. Αυτό μας το προσφέρει ο κόσμος της ΑΛΚΗΣ και η χαρά που τους δίνουμε είναι μεγάλη ευχαρίστηση για μας. Πάντα έδειχναν την αγάπη τους αφού από τον καιρό που διαγράφηκε το σωματείο είναι συνεχώς δίπλα στην ομάδα. Δεν την εγκατέλειψαν ποτέ, ούτε στα δύσκολα”.

Για το ντέρμπι με την Πάφο…

“Σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο, όπως δείξαμε και με την Παρεκκλησιά. Δεν υποτιμάμε αλλά ούτε και υπερεκτιμάμε. Σεβόμαστε και τη δική μας ομάδα και πιστεύουμε στις δικές μας δυνάμεις. Αναμένω ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, αφού είμαστε οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος. Ούτε χάνεται αλλά ούτε κερδίζεται κάτι, γιατί το πρωτάθλημα είναι μακρύ. Όμως είναι ένα παιχνίδι που μπορούμε και έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε”.

Για το ότι η Πάφος έχει την καλύτερη άμυνα με ένα γκολ παθητικό…

“Έχουν ένα τέρμα κατά αλλά και εμείς έχουμε 19 υπέρ. Έχουμε την καλύτερη επίθεση οπότε νιώθουμε ικανοί και 100% έτοιμοι για τέτοια ντέρμπι”.

Για το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΛ και το δύσκολο πρόγραμμα…

“Το Κύπελλο είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση. Έχουμε ένα μεγάλο αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε, την ΑΕΛ, που είναι μέσα στους πρωτοπόρους της Α’ Κατηγορίας. Η φιλοσοφία είναι η ίδια. Όπως δεν υποτιμάμε κανέναν ούτε και υπερεκτιμάμε κανέναν. Ο πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα, παρ’ όλα αυτά θα είναι μεγάλη ευχαρίστηση για μας η οποιαδήποτε επιτυχία. Οποιοδήποτε κέρδος μπορούμε να πάρουμε θα το διεκδικήσουμε. Όμως η απόλυτη συγκέντρωση είναι στα ματς του πρωταθλήματος γιατί μας περιμένουν συνεχόμενα ντέρμπι. Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ για να βγάλουμε το δύσκολο πρόγραμμα. Όποιος μπαίνει μπορεί να αναπληρώσει οποιαδήποτε θέση, ισάξια”.

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες…

“Ο στόχος μου είναι να ανέβω μαζί με την ΑΛΚΗ στην Α΄Κατηγορία. Είναι ωραίο να ανεβαίνεις με μία ομάδα. Νιώθω πολύ ευχαριστημένος στην ΑΛΚΗ. Πολύ καλός κόσμος και μεγάλο σωματείο. Οι ανθρώποι πίσω από την σκηνή δουλεύουν επαγγελματικά και έχουμε ότι χρειαζόμαστε. Για αυτό και εμείς ανταποδίδουμε από την πλευρά μας με τον ίδιο επαγγελματισμό. Η σοβαρότητα πίσω από την σκηνή φέρνει σοβαρότητα και εντός της σκηνής. Μακάρι να ανεβάσουμε την ΑΛΚΗ εκεί που ανήκει και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε”.