"Πιο έντονη στιγμή το Κύπελλο και η παρουσία του κόσμου"

Ο προπονητής της Αλκής, Σάββας Δαμιανού, μίλησε στην ιστοσελίδα μας kerkida.net, λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος κάνοντας ένα απολογισμό του 2016, που βρίσκει την ομάδα του στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Είστε πρώτοι και αήττητοι… Είναι μια πρόκληση να κατακτήσετε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα;

“Στόχος παραμένει η ομάδα να ανέβει κατηγορία… Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο και είμαστε τυχεροί που πετύχαμε ως τώρα να είμαστε αήττητοί. Είναι φυσικά και αποτέλεσμα της σκληρης δουλειάς των παικτών. Δεν περιμένουμε ότι θα έχουμε το αήττητο για πάντα αφού κάποτε θα σταματήσει και είμαστε έτοιμοι για εκείνη τη μέρα”.

Τι θυμάσαι πιο έντονα από το 2016;

“Την κατάκτηση του κυπέλλου τον περασμένο Μαϊο. Ήταν το πρώτο κύπελλο της Αλκης, αφού σε πέντε τελικούς, μέχρι τότε δεν τα κατάφερε. Έστω και αυτό το Κύπελλο είναι μια αρχή… Ήταν συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου στον τελικό αφού γέμισε το γήπεδο. Είναι από αυτές τις στιγμές που μένουν για πάντα. Όπως και η αγάπη που εισπράττουμε από τον κόσμο καθημερινά όλο αυτό τον καιρό".

Στην πρώτη κατηγορία με την Αλκη;

“Ο στόχος μου είναι να βγει η ομάδα στην πρώτη κατηγορία και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να μπορεί να κερδίζει τους αγώνες στο γήπεδο και να μην είναι έκπληξη. Θέλω να συνεχίσω να κάνω αργά και σταθερά βήματα με την ομάδα μου”.

Για μεταγραφές…

“Προς το παρόν, κρίναμε ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για μεταγραφή. Αν προκύψει τις επόμενες μέρες θα δούμε ανάλογα…”

Η ευχή σου για το 2017…

“Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους. Να είμαστε χαρούμενοι και να μη μαλώνουμε. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που μπαίνει σε δεύτερη και τρίτη μοιρά, όταν δεις πραγματικά ποιο είναι το νόημα της ζωής…”