Ο... σίγουρος Γκουστάβο για το διπλό, τον Πιέρο και τον Αρτυματά

Ο Γκουστάβο Μαντούκα προετοιμάζει τον Οθέλλο Αθηαίνου για το αυριανό μεγάλο ντέρμπι της Β’ Κατηγορίας, με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του για το ματς, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για το ιστορικό διπλό της παλιάς του ομάδας, κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς…

Αρχικά ανέφερε

“Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι και όπως είπα και σε μια συνέντευξη μου πριν από το ματς το ΑΠΟΕΛ θα πάει εκεί για τη νίκη. Ήμουν σίγουρος για αυτό. Μάλλον αυτός ο Ολυμπιακός δεν είναι όπως ήταν παλαιότερα. Το ΑΠΟΕΛ έψαχνε την καλύτερη του εμφάνιση μέχρι τώρα και πιστεύω πως την βρήκε. Είχε και λίγη τύχη όμως ήταν πολύ έξυπνος ο τρόπος που αγωνίστηκε. Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, ήταν οργανωμένοι πίσω, όμως κατάφερναν να δημιουργήσουν ένα γκολ και να έχουν μεγάλη ευκαιρία κα για δεύτερο. Είμαι πολύ χαρούμενος από όσα είδα χθες και ελπίζω να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό”.

Για τον "χρυσό" σκόρερ, Πιέρο Σωτηρίου…

“Πάντα έλεγα από τον καιρό που ήμουν εκεί σαν παίκτης αλλά και σαν τεχνικός διευθυντής ότι ο Πιέρος είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Κύπρου. Με πλήγωνε σαν φίλο, σαν φίλαθλο αλλά και άνθρωπο του ποδοσφαίρου να ακούω τον κόσμο να παραπονιέται κάποτε για τον Πιέρο. Πρέπει να τον στηρίζουν περισσότερο γιατί πάνω από όλα είναι Κύπριος, και ο κόσμος κάποτε δεν εκτιμάει. Περιμένουν κάποια λάθη για να “ρίξουν πέτρες” και να δημιουργήσουν πίεση. Αυτός όμως δείχνει ακόμα μια φορά ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος για αυτόν, γιατί έχει δυνατή προσωπικότητα και ακόμα και στις δύσκολες στιγμές όταν όλοι αμφέβαλαν για αυτόν, συνέχισε να δουλεύει σκληρά και βλέπουμε πλέον όλοι τους καρπούς των κόπων του”.

Για τον Κωστάκη Αρτυματά…

“Ακόμα ένα σπουδαίο ταλέντο του Κυπριακού ποδοσφαίρου ο οποίος ήταν απαραίτητος χθες για να αμυνθεί το ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο μέρος. Έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα σε παίκτες υψηλού επιπέδου και κράτησε μαζί με τους υπόλοιπους το αποτέλεσμα. Είναι ένας ποιοτικός παίκτης και χαρακτήρας. Το μόνο που χρειάζονται οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές είναι στήριξη και ευκαιρίες για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Τα υπόλοιπα τα αποδεικνύουν οι ίδιοι στο γήπεδο”.